Kızla sevgili olmalı mıyım?

Yıkıklığın okulla alakası yok ki hocam, benim demek istediğim insanları kolay kolay hayatıma almam, kolay kolay da çıkaramam. Çok çabuk bağlanıyorum ve sevdiklerimin mutluluğuyla mutlu olup üzüntüleriyle mutsuz oluyorum. Yani birinden ayrılmam için bir şey olması gerek, olursa da boş yere üzülmüş olurum o yüzden denemeye korkuyorum.
Korkmayın, en kötü tecrübe edinmiş olursunuz işin sonunda. İnsanlara çok fazla bağlanmak iyi bir şey değil, nedenleriyle deneyimlemiş olursunuz. Deneyin.

Normalde bu tarz konulara yazmam ama zamanında anlattıklarının tamamen aynısını yaşamış birisiyim. Yaşça senden oldukça büyüğüm ve arada geriye dönüp baktığım oluyor hala pişman değilim. Kızla sevgili kalabilme süremiz kavgalı dövüşlü 1 haftaydı, o kadar zıt karakterlerdik. Sevgili olduğum için pişman değilim olmasaydım içimde bir yerlerde hatırlayıp duracak ve aklım zaman zaman yine onda kalacaktı.
İnsanlar bu tarz şeylerden dolayı kendini içten içten yerler, 5 yıl sonra gibi alakasız bir zamanda rüyana dahi girip flashbackler verip hayatını sorgulatır adama, ben bunu yapmadım ve kızla liseden mezun olduktan çoook sonra takılmıştım. Hiçbir şeyin içinde kalmasına müsaade etme.
Bu yüzden sana tavsiyem denemen yönünde, kaybedecek bir şeyin yok tam anlamıyla özgür olmak istiyorsan bu meseleyi kapatmalısın.

Bağlanırım demişsin, öncelikle hiç kimseyi bu yaşında hayatının merkezine koyup onunla evlenecekmişsin gibi düşünme. Ayrıca üniversite okurum diyor ve onun eğitimde gözü olmadığını yazmışsın, sen üniversiteye gitsen bile o gitmedikten veya şehir değiştirdikten sonra ne anlamı kaldı ki? Yüzüne, saçına dokunamadıktan sonra yemişim öyle ilişkiyi. Milyon tane çeşit çeşit kız gelip geçecek hayatından, ona ihtiyacın olmadığının farkındasın ve hakkında yıllardır böyle düşündüğün birisine de zaten kolay kolay bağlanamazsın emin ol.
Hadi diyelim oldu bir şeyler kızın hakkında yanılmışsın falan ama; yok bağlanmak, aşık olmak öyle 1 haftada olacak iş değil sadece kendini kandırmış olursun. Dene bi' ilk hatasında haklıymışım deyip bitirirsin o sayfayı da kapatırsın artık. Son olarak kendini ağırdan sat, bunca yıl sonra gidip de ilgini gözüne soka soka gösterirsen bu sefer de o kaçacak, hamlelerini zekice yap, kaçan kovalanır bunu da unutma...
En büyük korkularım tam olarak anlattığınız şeyler. Yıllar sonra bile unutamayıp, ''neden sevgili olmadım'' diyerek pişman olmaktan çok korkuyorum. Keşke liseden mezun olduktan sonra da göreceğimi bilsem, içimde hiç kuşku kalmazdı. Üniversiteye gider, baktım hala o ortam bile beni düzeltmiyorsa geri dönerdim ama dediğim gibi çok yüksek ihtimalle kimse kimseyi görmez mezuniyetten sonra. Bağlanma olayı da tek sevgili için değil aslında. Hayatıma girip benim için çabalayan herkese karşı bir bağlılığım var, onları kaybetmemeye çalışıyorum ve bu huyumdan da cidden nefret ediyorum. Uzun mesafe ilişkileri bana da çok saçma geliyor, uzakta olduktan sonra sevgilim olsa ne olur olmasa ne olur. Eğer tutturabilirsem oturduğum şehirden üniversite düşünüyorum.
Bu saatten sonra da denemek biraz tuhaf olur benim için. Açılsam bir dert açılmasam bir dert. Zaten açıldığım için durum bu hale geldi. En ufak bir pas vermemde yine saçma sapan hareketlerine devam ediyor, bana ''naz'' denen saçmalığı yapıyor. Aslında yaparken de biraz çocuksu yapıyor yani sanki sevdiğin kişinin yanında heyecanlanırsın ve elinde olmadan saçma hareketler yaparsın ya o tarz davranıyor. Bilmiyorum, denemek de istiyorum aslında, seviyorum sonuçta.
Siz de aynı durumu yaşadığınıza göre tekrar nasıl sevgili oldunuz? Dediğiniz gibi direkt açılırsam yine başa döneceğiz çünkü.
Bu arada büyüğüm olarak tavsiye verdiğiniz için çok teşekkür ederim, düşüncelerimde yardımcı oldunuz gerçekten.

Korkmayın, en kötü tecrübe edinmiş olursunuz işin sonunda. İnsanlara çok fazla bağlanmak iyi bir şey değil, nedenleriyle deneyimlemiş olursunuz. Deneyin.
Gerçekten ben de bu huyumdan nefret ediyorum ve kurtulmak için çabalıyorum ama bu kadar sert bir şekilde olması kötü etkileyebilir. En azından bir arkadaş tarafından vs. olsa daha iyi olurdu.

Bu saatten sonra da denemek biraz tuhaf olur benim için. Açılsam bir dert açılmasam bir dert. Zaten açıldığım için durum bu hale geldi. En ufak bir pas vermemde yine saçma sapan hareketlerine devam ediyor, bana ''naz'' denen saçmalığı yapıyor. Aslında yaparken de biraz çocuksu yapıyor yani sanki sevdiğin kişinin yanında heyecanlanırsın ve elinde olmadan saçma hareketler yaparsın ya o tarz davranıyor. Bilmiyorum, denemek de istiyorum aslında, seviyorum sonuçta.
Siz de aynı durumu yaşadığınıza göre tekrar nasıl sevgili oldunuz? Dediğiniz gibi direkt açılırsam yine başa döneceğiz çünkü.
Bu arada büyüğüm olarak tavsiye verdiğiniz için çok teşekkür ederim, düşüncelerimde yardımcı oldunuz gerçekten.
Tatlı bile sayılabilir o tarz davranışlar, sırf bu yüzden denememezlik etmeyin. Gidip direkt açılırsanız sonu muhtemelen iyi bitmez, onun yerine bir yerlere çağırın, birlikte takılmaya başlayın, siz açılmadan o anlar zaten.
Gerçekten ben de bu huyumdan nefret ediyorum ve kurtulmak için çabalıyorum ama bu kadar sert bir şekilde olması kötü etkileyebilir. En azından bir arkadaş tarafından vs. olsa daha iyi olurdu.
Hiç yoktan iyidir bence, bunu düzeltmeden üniversiteye gittiğinizi hayal edin. Daha da sert biçimde olması muhtemel olurdu. Şimdi kurtulmayı denerdim ben, ama siz bilirsiniz.

Tatlı bile sayılabilir o tarz davranışlar, sırf bu yüzden denememezlik etmeyin. Gidip direkt açılırsanız sonu muhtemelen iyi bitmez, onun yerine bir yerlere çağırın, birlikte takılmaya başlayın, siz açılmadan o anlar zaten.

Hiç yoktan iyidir bence, bunu düzeltmeden üniversiteye gittiğinizi hayal edin. Daha da sert biçimde olması muhtemel olurdu. Şimdi kurtulmayı denerdim ben, ama siz bilirsiniz.
Evet tatlı ama farkında olmadan bayağı kırıcı olabiliyor. Ben de isterim beraber gezelim ama işte bu kız bir yere gidip de mantıklı sohbet edip takılacağınız türden değil, çok çocuksu ve ergence davranışları var.

Evet tatlı ama farkında olmadan bayağı kırıcı olabiliyor. Ben de isterim beraber gezelim ama işte bu kız bir yere gidip de mantıklı sohbet edip takılacağınız türden değil, çok çocuksu ve ergence davranışları var.
Hocam ne bileyim, bi ayak uydurmayı falan deneyin. Seviyorsanız gelebilir gerisi. Tahmin edebiliyorum kast ettiğiniz davranışları, tolere etmeyi deneyin :)

Hocam ne bileyim, bi ayak uydurmayı falan deneyin. Seviyorsanız gelebilir gerisi. Tahmin edebiliyorum kast ettiğiniz davranışları, tolere etmeyi deneyin :)
Herkes bir şans ver diyorsa bir bildiğiniz vardır, deneyeyim ama nasıl olacak onu da bilmiyorum. Her an benden bir adım bekliyor aslında ama bu sefer yine direkt açılmam :D

Herkes bir şans ver diyorsa bir bildiğiniz vardır, deneyeyim ama nasıl olacak onu da bilmiyorum. Her an benden bir adım bekliyor aslında ama bu sefer yine direkt açılmam :D
Direkt açılmak mantıklı değil dediğim gibi. Açılmadan kızla beraber gezmeye falan başlayın. Alır mesajı, onun da gönlü varsa "naz" yapsa da geri çevirmez. İçinizde de kalmamış olur.

Direkt açılmak mantıklı değil dediğim gibi. Açılmadan kızla beraber gezmeye falan başlayın. Alır mesajı, onun da gönlü varsa "naz" yapsa da geri çevirmez. İçinizde de kalmamış olur.
O zaten hala ilk günkü gibi yürüyor bana yani selam versem evlenme teklifi edecek durumda ama ne zaman bırakın adım atmayı sadece göz teması kursam yine o çocuksu naz yapma hareketlerine dönüyor.

O zaten hala ilk günkü gibi yürüyor bana yani selam versem evlenme teklifi edecek durumda ama ne zaman bırakın adım atmayı sadece göz teması kursam yine o çocuksu naz yapma hareketlerine dönüyor.
Kızın karakter çocuksu, biraz üstüne düşseniz yeter herhalde. O da onu istiyordur. Bi yürüyün konuyu da güncellersiniz sonra.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı