Klasörde mavi ok simgesinin anlamı nedir?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Graphic Designer
Masaüstünde bazı uygulamaların veyahut klasörlerin üzerinde böyle mavi oklar oluştu. Hikayesi şöyle; Modelleme yapıyordum ve yanlışlıkla çimen sayısına 10.000 yerine bir sıfır ekledim ve 100.000 çimen oluşturdum. Daha doğrusu oluşturamadım çünkü sistem aşırı kasmaya başladı fazla değeri girince ve biraz bekledim undone yapabilirim belki diye ancak olmadı ben de en sonunda görev yöneticisini açtım silah zoruyla :) ve kapadım progra mı? İşte ondan sonra böyle oklar geldi bazı klasörlere ve templatelerime. Ne yapmam gerekli onların gitmesi için?

Not: Herhangi bir kayıp olmadı yine açıp çalışabiliyorum, başka bilgisayara atınca da açılıyor sıkıntı yok.

Technopat.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ok işaretleri bir dosya sıkıştırmasını temsil eder. Yerel Disk C'ye sağ tık > Özellikler ekranında "Disk alanından kazanmak için sürücüyü sıkıştır" seçeneğini kaldırıp sistemi yeniden başlatın.
Veya o işaretin olduğu dosyaya sağ tık > Özellikler > Gelişmiş ekranında sıkıştırma kelimesi geçen seçeneği boş bıraksanız da olur.

Böyle bir çözüm önerilmiş, denemekte fayda var. Aynı öneri Microsoft'un resmi sitesinde de bulunuyor.

Bkz: https://answers.microsoft.com/tr-tr/windows/forum/all/windows-10-klasörlere-gelen-mavi-ok/

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı