Klavye ışıkları yanan sistem tepki vermiyor

deGGa

Megapat
Bilgisayarı açtığımda klavyeye ışık geliyor ama fareye gelmiyor. Ayrıca ekranda da "no signal" uyarısı alıyorum. BIOS pilini çıkarıp taktım, RAM'in slotunu değiştirdim, ekran kartına giden DP kablosunu başka kablo ile denedim, fakat durum aynı. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Ekran kartı ve işlemci güç kabloları anakarta tam oturmuş durumda mı?
  • Anakartınızın modeli nedir? Bazı anakart modellerinde hata LED'leri yer alıyor. Hata tespiti için bunu kullanabilirsin.
  • Ekran kartından emin olabilmek için işlemcinin dahili grafik birimini kullanmayı deneyebilir misin?

• Ekran kartı ve işlemci güç kabloları anakarta tam oturmuş durumda mı?
  • Anakartınızın modeli nedir? Bazı anakart modellerinde hata LED'leri yer alıyor. Hata tespiti için bunu kullanabilirsin.
  • Ekran kartından emin olabilmek için işlemcinin dahili grafik birimini kullanmayı deneyebilir misin?
-Güç kabloları tam oturmuş durumda evet.
-Anakart MSI B350 TOMAHAWK. Hiçbir hata ledi yanmıyor.
-İşlemci Ryzen 5 2600 olduğundan dahili birimi yok o yüzden dahili birimi kullanamıyorum.

Sorunun kaynağını buldum galiba. Ekran kartını çıkarıp farenin kablosunu takınca ışığı geldi. Sorun ekran kartından kaynaklı ama durduk yerde olması çok saçma geldi bana. Elimde farklı bir kart da yok ki deneyeyim.

Şehrimde bulunan bir bilgisayar servisine götürdüm bilgisayarı. Farklı ekran kartı, RAM ve güç kaynağı denemiş fakat hiçbirinde görüntü alamamış. Termal kamera ile baktığında ise güney chipsetinde aşırı ısınma olduğunu söyledi. Bana tavsiye ettiği anakart değişimi ama forumlarda gördüğüm kadarı ile chipsetlerdeki ısınma normal. Elektrik kesintisini bahane etti ama akım korumalı priz kullandım bilgisayarı topladığım ilk günden beri.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı