Klavyede yan yana duran tuşlara yanlışlıkla basmak

Crownguard

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
18
Daha fazla  
Gamepower Calypso klavye aldım. Elim bir tuşa basarken onun sağındaki ya da solundakine de kayıyor. Sanırım klavye tuşlarının boyutu ya da yakınlığı ile ilgili. Daha evvel bazı klavyelerde de yaşamıştım. Örneğin e tuşuna basacağım, elim r
Tuşuna da gidiyor. Ya da s tuşuna basacağım a'ya da basıyorum. Fakat her klavyede olmuyor bu. Yani benim alışkanlığım veya klavye tuşlarının yakınlığı ile alakalı galiba.
Şimdi aldığım klavyede de test ettim ve aynı sonucu yaşadım. Bu durumu hep yaşar mıyım yoksa zamanla alışır mıyım? Başlarda belki ama zamanla alıştıktan sonra 2 tuşa birden basmayacağım diye yazma hızım etkilenir mi?

Bu durum alışkanlık ile alakalı aynı durum bende de oluyor. Uzun süre aynı klavyeyi kullandığınız zaman bu sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum.

Kas hafızası eliniz halen eski klavyenize programlı. Zamanla eliniz alışacaktır. Bir müddet bakarak yazarsanız bu süreç hızlanır.

Yeni klavye mouselarda alışma sorunu olur bir süre normal. Alıştıktan sonra kas hafızası oluşacak zaten beyninizin düşündüğünü eliniz otomatik gerçekleştirecek klavye üzerinde 😂

Bende bir benzeri olmuştu sert klavyeden yumuşak bir klavyeye geçmiştim alışmışım tabi 7 yıldır sert sert basmaya, yeni klavyemde elimi tuştan kaldırdığımı zannediyorum, kaza yapınca farkediyorum kaldırmadığımı. :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı