Klavyesiz Windows kurulumu yapılır mı?

vortexy

Femtopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
crucial
Ekran kartı
inno3d 5070
Anakart
asus prime b650m
İşlemci
ryzen 5 7500f
Klavye sipariş ettim ama henüz gelmedi. Windows kurulumunda, dil, bölge ve diğer ayarların yapıldığı OOBE aşamasında yalnızca fare kullanarak kurulumu tamamlamak istiyorum. Bu yöntemle eksiksiz bir kurulum yapabilir miyim, herhangi bir noktada fiziksel klavye zorunlu olur mu? Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Klavye sipariş ettim ama henüz gelmedi. Windows kurulumunda, dil, bölge ve diğer ayarların yapıldığı OOBE aşamasında yalnızca fare kullanarak kurulumu tamamlamak istiyorum. Bu yöntemle eksiksiz bir kurulum yapabilir miyim, herhangi bir noktada fiziksel klavye zorunlu olur mu? Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
Hocam komşudan 2 dakikalık klavye iste direkt :D

Bildiğim kadarıyla Microsoft hesabı için gmail falan istiyor. Gmail'i yazmak içinde klavye gerekli. Eğer bu yoksa illa ki karşınıza PIN oluşturma seçeneği çıkacak. O da maalesef klavye istiyor.

Anakartlar bile açılırken klavye kontrolü yapıyor var mı diye :) İşiniz biraz zor. Fareye gerekli olan tuşları makro olarak atarsanız belki kurabilirsiniz. Veya ISO'yu katılımsız olarak yükleme yapabilirseniz yine yaparsınız.

Ama zor yani. Bekleyin sonra yapın.

Eğer USB'den başlatma adımlarını geçtiyseniz (yani sistem açıldığında direkt OOBE ekranına gelecekse) gerisini fare ile tamamlayabileceğinizi düşünüyorum. Hatta zaten sistemde takılı depolama biriminde bir işletim sistemi kurulu değilse anakart onu atlayıp direkt otomatik olarak USB'den başlatacaktır. Yazı yazmanız gereken kısımlarda erişilebilirlik yerinden ekran klavyesini aktif edebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı