Klavyeye su döküldükten 12 saat sonra ne yapılmalı?

risterr1

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar, dün gece 00:15 civarı laptop klavyeme su döktüm hemen bilgisayarı ters çevirdim suyu aktı PC çalışıyor ancak klavyede bazı tuşlar çalışmıyor. Saat şu an 12:06 yaklaşık 12 saat geçti aradan ve hala bazı tuşlar çalışmıyor. Biraz daha kurumasını beklemeli miyim yoksa servise mi götüreyim?

Selamlar arkadaşlar, dün gece 00:15 civarı laptop klavyeme su döktüm hemen bilgisayarı ters çevirdim suyu aktı PC çalışıyor ancak klavyede bazı tuşlar çalışmıyor. Saat şu an 12:06 yaklaşık 12 saat geçti aradan ve hala bazı tuşlar çalışmıyor. Biraz daha kurumasını beklemeli miyim yoksa servise mi götüreyim?

Servise gotur daha buyuk bir sorun olmadan. Bataryasi cikiyorsa cikart.

Çıkarabiliyorsan pilini çıkarıp servise gönder muhtemelen kısadevre ya da oksitlenme yapmıştır klavye takımı.

Servise götür zaman kaybetmeden.

Servise gotur daha buyuk bir sorun olmadan. Bataryasi cikiyorsa cikart.

Yok hocam bu satten sonra kısa devre yapmaz zaten su kuruyunca geçer diye tahmin ediyorum su yani iketken bir madde yok şeker yok kurudukça geçeceğini tahmin ediyorum.

Çıkarabiliyorsan pilini çıkarıp servise gönder muhtemelen kısadevre ya da oksitlenme yapmıştır klavye takımı.

Hocam kısa devre yapsa PC açılmaz ama tekrar okursanız PC açılıyor yazdım

Yok hocam bu satten sonra kısa devre yapmaz zaten su kuruyunca geçer diye tahmin ediyorum su yani iketken bir madde yok şeker yok kurudukça geçeceğini tahmin ediyorum.

Hocam kısa devre yapsa PC açılmaz ama tekrar okursanız PC açılıyor yazdım
Tamam dostum biz oksitlenme olmasın diye diyoruz parçalarında açılabilir bunda sorun yok ki? Ha oksitlenme riskini göze alıyorsan beni ilgilendirmez benim bilgisayarım değil sonuçta.

Su oksitlenme yapar mı ki?
Evet, su oksitlenme yapar. Oksijen içeren su, metal yüzeylerle temas ettiğinde oksitlenmeye yol açabilir. Bu, özellikle demir ve çelik gibi metallerde paslanma olarak bilinir. Oksitlenme, metalin yüzeyinde oksit tabakası oluşmasına neden olur ve bu da malzemenin dayanıklılığını azaltabilir. Su buharı veya nem de oksitlenmeye katkıda bulunabilir.

Evet, su oksitlenme yapar. Oksijen içeren su, metal yüzeylerle temas ettiğinde oksitlenmeye yol açabilir. Bu, özellikle demir ve çelik gibi metallerde paslanma olarak bilinir. Oksitlenme, metalin yüzeyinde oksit tabakası oluşmasına neden olur ve bu da malzemenin dayanıklılığını azaltabilir. Su buharı veya nem de oksitlenmeye katkıda bulunabilir.

Tamam hocam teşekkürler

Hocam kısa devre yapsa PC açılmaz ama tekrar okursanız PC açılıyor yazdım.

Hocam su kurusa bile orada oksitlendigi icin kisadevre yapar servise verin en yakin zamanda veya klavyeyi devre disi birakip harici klavye kullanin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı