Klavyeye süt döküldü ne yapmam gerekiyor?

• Konuyu başlatan Zel
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 8.448
Elektronik bir ürüne sıvı döküldüğü zaman ilk yapılması gereken gücü kesmektir.( Fişten çekmek veya bataryasını çıkarmak. ) Eğer bu küçük bir alet ise pirincin içine koyulup suyunu çekmesi sağlanmalı değilse sökülüp güzelce temizlenmeli ve en az 2 gün kullanılmaması gerekir. Su dökülmüş bir elektronik alete fön makinesi veya ısıtıcı tutulursa devrelere zarar verebilirsiniz ayrıca su iletken olduğu için gücü de kesmediğiniz takdirde bozabilirsiniz.

Elektronik bir ürüne sıvı döküldüğü zaman ilk yapılması gereken gücü kesmektir.( Fişten çekmek veya bataryasını çıkarmak. ) Eğer bu küçük bir alet ise pirincin içine koyulup suyunu çekmesi sağlanmalı değilse sökülüp güzelce temizlenmeli ve en az 2 gün kullanılmaması gerekir. Su dökülmüş bir elektronik alete fön makinesi veya ısıtıcı tutulursa devrelere zarar verebilirsiniz ayrıca su iletken olduğu için gücü de kesmediğiniz takdirde bozabilirsiniz.
Hocam şuan kontrol ettiğimde güzel çalışıyor.Bir sorum olacak, 1 damladan zarar gelirmi?

Gelmez diyemem lakin düşük ihtimal de olsa 1 damla klavyenin tuşlarının arasında devrelere giderse olabilir.
Hocam çocuğu görseniz nasıl klavyeye üflüyor.Ve klavye tuşlarını deniyor, ve aralarını kontrol ediyor :D , ona ne diyeyim?
Gelmez diyemem lakin düşük ihtimal de olsa 1 damla klavyenin tuşlarının arasında devrelere giderse olabilir.
Hocam F ve G harflerinin arasına gelmiş.Ve arayı kontrol ettiğinde hiç yapışkan değilmiş.Sizce ne yapılmalı?

Arkadaşlar benim arkadaşımın klavyesine saf süt dökülmüş. Kardeşi sürekli süt içerek oynadığı için bir anda süt dökülmüş. O da hemen beni aradı ben de ona saç kurutma makinesıyla biraz o bölgeye ısıtılması gerektiğini söyledim. O da almış saç kurutma makinesını tüm bütün bölgelere bütün klavye tuşlarının hepsini ısıtmış garantiye almış. Şimdi ne yapmamız gerekiyor? Artık endişelenmeli miyiz?
eğer süt şekerliyse ki muhtemelen öyledir tuşlara basarken takılı kalabilir en büyük sorun bu olur tuşları çıkartıp güneşe bırakılıp veya baldo pirinçin içine yatırılıp beklenmesi düzelebilir

eğer süt şekerliyse ki muhtemelen öyledir tuşlara basarken takılı kalabilir en büyük sorun bu olur tuşları çıkartıp güneşe bırakılıp veya baldo pirinçin içine yatırılıp beklenmesi düzelebilir
Hayır, dediğim gibi saf süt şekersizmiş.
Mekanik klavye ise soğuk bir süt içebilirsiniz 🤣

Membran klavye ise plastik akıp gitmiştir diye düşünüyorum.
Hayır öyle birşey olmamış, tamamen hatalı bilgi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı