Klavyeye WD 40 sıktım bozulmuş olabilir mi?

tahaokumus

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar benim klavyeye toz kaçmıştı switxh içine tuş o yüzden tutukluluk yapıyordu. Bende o yüzden WD 40 sıktım switchin üstüne. 1 gün bekledim ve şimdi klavyeyi taktığımda. Işık yanıyordu fakat tuşlar çalışmıyordu diğer tüm tuşlar çalışıyordu fakat harfler çalışmıyordu. Acaba kilitlemiş olabilir miyim yoksa WD 40 zarar vermiş olabilir mi? Sonradan fark ettim ki tam kurumamış gibiydi bende şimdi tekrar kurumaya bıraktım. Sizce ne olmuş olabilir?

Verebilir. Malzeme uyumlulu önemli. Lastiklere, plastiklere zarar verebilir. Sen tekrar klavyenin içini aç ve kablonun/klabloların düzgün takılı olduğunu kontrol et.

WD40 yerine kontakt sprey (elektronik için) kullanman daha doğru olurdu. Kontakt sprey buharlaşıyor ve kalıntı bırakmıyor. WD40 yağlayıcı özelliği olduğu için buharlaşmaz.

Ama diğer tuşlar çalışıyor. Bozulmuş olsaydı onunda çalışmaması gerekmez miydi ayrıyeten ışığıda yanıyor.Biraz yağlıydı ondan olabilirmi

Klavyeye zarar vermek değil de, switchin lehimlerini çözüyor diyenler vardı.

Verebilir. Malzeme uyumlulu önemli. Lastiklere, plastiklere zarar verebilir. Sen tekrar klavyenin içini aç ve kablonun/klabloların düzgün takılı olduğunu kontrol et.

WD40 yerine kontakt sprey (elektronik için) kullanman daha doğru olurdu. Kontakt sprey buharlaşıyor ve kalıntı bırakmıyor. WD40 yağlayıcı özelliği olduğu için buharlaşmaz.

Tamam dün tam kurumadığı için çalışmamış bugün tıkır tıkır çalışıyor.

Güncelleme ASUS ROG scope nx klavyemin tuşları 2 kere basıyordu WD 40 la yağladıktan sonra sorun çözüldü hocam abartmışsınız gibi alt üstü korozyonu gidermeye çalışan bir spreydir bu

Yeni konular

Geri
Yukarı