Klima almadan odayı soğutmak mümkün mü?

Hocam evinizin oda düzeni nasıl bilmiyorum fakat diğer odaları kapatıp sadece oturma odası ve sizin odanızın kapısını açık bırakabilirsiniz. Eğer klimanız yeni sayılacak modellerdense elektrik faturasına da büyük bir etkisi olmaz. Şahsen ben Antalya'da yaşayan birisi olarak evde bu yöntemi kullanıyorum. Klima toplam 2 (bazen 3) odayı soğutuyor ve elektrik faturası aman aman yüksek gelmiyor.
Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde görev yapan Prof. Dr. Hakan Kara, X (Twitter) hesabından tüketici fiyatları enflasyonu (TÜFE) ile elektrik fiyatları arasındaki ilişkiyi ortaya koyan bir grafik paylaştı.
Prof. Dr. Hakan, "Elektriğe ciddi zam geleceğini" belirtirken, zam tarihi olarak ise Temmuz-Ağustos aylarını işaret etti.
Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Kara’nın paylaştığı grafiğe göre elektrik fiyatları 2023’ün ilk dört ayında yatay seyrederken, TÜFE’de yukarı yönlü artış dikkat çekiyor.

Artık nasıl serinleriz bilemiyorum :(

12000 BTU senin odan için fazla zaten hocam kapıyı açık kullanman senin sağlığın için yapman gereken bir şey.
Evet, kapı kapalıyken fazla serin oluyor.
Ama tek bir oda yerine tüm evi serinletmek çok daha iyi oluyor ki Antalya'da asıl sorun nem. Klima tüm evdeki nemi aldığı için soğukluktan çok terlenmeyen bir ortam oluşuyor tüm kapıları açınca.

Oturma odası 25 m2. salon da aynı. Arada da yaklaşık 3metrelik bir koridor var. Ama klimanın üfledigi yön ile benim odanın olduğu yön zıt.
Hocam ters kalıyorsa hava hemen gelemez.

Evet, kapı kapalıyken fazla serin oluyor.
Ama tek bir oda yerine tüm evi serinletmek çok daha iyi oluyor ki Antalya'da asıl sorun nem. Klima tüm evdeki nemi aldığı için soğukluktan çok terlenmeyen bir ortam oluşuyor tüm kapıları açınca.
Hocam zaten öyle kullanın.

Hocam çok da aman aman etkisi olmaz gibi.
1719149173479.png

Üstün(!) çizim yeteneklerimi kullanarak anlatmaya çalıştım hocam.

Arçeliğinde var internetten araştırıp uygun geleni alabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı