Hocam evinizin oda düzeni nasıl bilmiyorum fakat diğer odaları kapatıp sadece oturma odası ve sizin odanızın kapısını açık bırakabilirsiniz. Eğer klimanız yeni sayılacak modellerdense elektrik faturasına da büyük bir etkisi olmaz. Şahsen ben Antalya'da yaşayan birisi olarak evde bu yöntemi kullanıyorum. Klima toplam 2 (bazen 3) odayı soğutuyor ve elektrik faturası aman aman yüksek gelmiyor.
Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde görev yapan Prof. Dr. Hakan Kara, X (Twitter) hesabından tüketici fiyatları enflasyonu (TÜFE) ile elektrik fiyatları arasındaki ilişkiyi ortaya koyan bir grafik paylaştı.
Prof. Dr. Hakan, "Elektriğe ciddi zam geleceğini" belirtirken, zam tarihi olarak ise Temmuz-Ağustos aylarını işaret etti.
Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Kara’nın paylaştığı grafiğe göre elektrik fiyatları 2023’ün ilk dört ayında yatay seyrederken, TÜFE’de yukarı yönlü artış dikkat çekiyor.
Evet, kapı kapalıyken fazla serin oluyor.
Ama tek bir oda yerine tüm evi serinletmek çok daha iyi oluyor ki Antalya'da asıl sorun nem. Klima tüm evdeki nemi aldığı için soğukluktan çok terlenmeyen bir ortam oluşuyor tüm kapıları açınca.
Evet, kapı kapalıyken fazla serin oluyor.
Ama tek bir oda yerine tüm evi serinletmek çok daha iyi oluyor ki Antalya'da asıl sorun nem. Klima tüm evdeki nemi aldığı için soğukluktan çok terlenmeyen bir ortam oluşuyor tüm kapıları açınca.