Km sayacında LED er yazısı neden kaynaklanır?

xthelara

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Sosyolog
Arkadaşlar merhaba. Benim 2004 model Fiat Palio 1.2 el speedgear tam otomatik aracım var tam 3 ay önce satın aldım. Bugün tam l park yaptığım esnada geri geri gelirken aracın toplam kilometresinin gözüktüğü dijital yerde LED er yazısı çıktı. Ama yazı çıkmadan önce bir arkadaş dışarıdan kapımı açtı vites r'deydi. Sizce bu yazı neden çıkmış olabilir? İçim rahat etmediği için az önce indim ve arabayla biraz dolaştım bir sorun olmadı, aynı yazıyla karşılaşmadım. Daha önce de hiç olmadı ilk kez LED er yazısını gördüm birazcık korktum. Cevap verirseniz çok sevinirim, şimdiden çok teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer Tekrarlamıyorsa Endişelenme aracı çalıştırıp dolaştığında sorun olmadığını söylemişsin. Eğer göstergeye tekrar LED er hatası düşmüyorsa büyük ihtimalle geçici bir hata oluşmuştur. Fakat eğer tekrar çıkarsa, şanzıman beyni (tcu) veya bir sensörle ilgili bir sorun olabilir.

Tekrar çıkarsa veya aracın vitese geçişinde sorun yaşarsan, bir obd2 cihazı ile hata kodu okutmanı tavsiye ederim kesin sebebi görebilirsin. Şanzıman yağı seviyesini ve akünün bağlantılarını kontrol ettirmen faydalı olabilir.

Çok teşekkür ediyorum içime su serptin cidden İlk defa böyle bir şey olduğu için endişelendim. Yarın yine kontrol edeceğim inşallah geçici bir hata olmuştur ve bir daha tekrarlamaz.

Rica ederim, endişelenmene gerek yok. Bu tür hatalar bazen geçici olabiliyor, özellikle dışarıdan bir müdahale olduğu zaman. Aracını tekrar kontrol ettiğinde aynı hata çıkmazsa, büyük ihtimalle bir sorun yoktur. Yine de dikkat etmen iyi olur eğer tekrar yaşanırsa daha detaylı incelemekte fayda var. Umarım sorun geçici olmuştur! Yarın tekrar kontrol ettirerek rahatlayabilirsin.

Vallaha minik tırtılım diye seviyorum aracımı çok korkuyorum bir şey olur diye ilk arabam olduğu için göz bebeğim o benim

Vallaha minik tırtılım diye seviyorum aracımı çok korkuyorum bir şey olur diye ilk arabam olduğu için göz bebeğim o benim

Normaldır, ilk araban olduğu için dediğim gibi yarın bir ustaya gidip, obd2 cihaza bağlansın hata kodlarını oradan gösterir.

Gösterge uyarıları kolay kolay "öylesine" çıkmaz. Sen iyi bir ustaya git, sor. Bilgisayara bağlasın, bir baksın hata kodlarına.
Haklısın çok teşekkürler cevabın için, içimin rahat etmesi için gitmem lazım sanırım. Arabalarda böyle aniden çalıştırınca ya da dışardan bir müdahale gelince göstergede kısa süreli arıza sembollerinin yanabildiğini duymuştum. İlk kez olduğu için ve tekrar çalıştırdığımda olmadığı için belki geçici bir şeydir diye düşünüyorum ama tekrarlarsa baktıracağım mutlaka, inşallah geçici bir şeydir de bir daha olmaz
Normaldır, ilk araban olduğu için dediğim gibi yarın bir ustaya gidip, obd2 cihaza bağlansın hata kodlarını oradan gösterir.

çok teşekkür ediyorum inşallah tekrarlamaz ama ben de düşünüyorum içime kurt düştü bir kere Tekrarlarsa götüreceğim belki geçici bir şeydir ya (inşallah tabii)

Tekrarlamaz rahat olabilirsin eğer tekrarlanırsa zaten bir ustaya getirmeni tavsiye ederim sonuçta şanzıman beyni (tcu) veya bir sensörle ilgili bir sorun olursa kötü olur sonuçta arabanın en kritik yerleridir şanzıman beyni. Bana kalırsa böyle bir hatayı gördün yarın bir ustaya getir ve obd2 cihaza bağlayıp sana o hatayı nereden geldiğini söylesin.

Tekrarlamasını beklemek mantıklı değil. Senin dediğin yağ basıncı, yakıt ikazı vs. olur. Motor çalışır durumdayken bir arıza ikazı vermiş araç. Bu tarz durumlarda paçayı erken sıvamak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…