KMS sunucuları bilgisayara ne zarar verir?

Boşuna mı her lisans konusunda KMSpico gibi uygulamaları kullanmayın yazıyoruz? 10-20TL'lik lisanslar satılıyor.

Hocam programın orijinali temiz istediğin av ile tarat orijinal site kapanınca olanlar oldu program virüsler ile lekelendi.
Orijinal değildir. Orijinal KMSpico'nun sunucuları ve internet sitesi kapanalı uzun süre (ki yaklaşık Windows XP döneminde kapandı)

Hocam ben ne indirirsem indirim ben onu HDD'min D sürücüsüne USB HDD'me flash belleğime her yere atıyorum o dönemlerde indirdiydim o programı.

Eki Görüntüle 1086171
Quora'da böyle bir cevap buldum.
Hani diyorsun ya;
Zararlı olduğuna dair kesin bir şey söyleyen yok diye.
Olmadığına dair bir garanti veren de yok. "Olmalı."

İllegal ve Bedava kelimeleri yan yana geldiğinde aklımda çok fazla "etik" ve "zararsız" şeyler canlanmıyor. Ancak yine de siz bilirsiniz.

Bu da işte ironik konulardan biri, çünkü 10-20₺'lik keyler de yasal değil.
İllegal şeyler Sosyal'de yasak ama değil.

En azından KMS sunucularına bağlanılmıyor. Yanlış bilmiyorsam KMSpico uygulaması yükleme yapmadan önce antivirüsü kapatın diye uyarıyorlar, kapatınca da istediği gibi kütüphaneleri vs. değiştirip kendi amacına uygun hale getiriyor, slgmr komutu ile herhangi bir sunucuya bağlanılmadığı için zararlı değil.

İroni yapıyordum. KMSpico değil klasik KMS'den bahsediyorum (slmgr). Windows korsan, oyunlar korsan, sistem taş gibi çalışıyor. Tüm testleri yapmaya da açığım isteyen buyursun.

Bakıyorum ki, bir çok kişi bilgisi olmadan varsayımlar ile konuşmuş ama KMSpico sistem dosyalarını değiştirerek "aktivasyon gerçekleşmiş" izlenimi verme üzerine hazırlanmış bir program. Ancak komut satırı üzerinden KMS servisi aracılığıyla yapılan etkinleştirme işlemi ne kadar yasal olmasa da (IP adresinizin sunucu ile paylaşılmasını saymazsak) zararlı hiçbir yanı yok. Komut satırı üzerinde yaptığınız tek şey, Windows'a lisans bilgilerinin doğruluğunu şu sunucudan teyit et demekle aynı şey.

Bakıyorum ki, bir çok kişi bilgisi olmadan varsayımlar ile konuşmuş ama KMSpico sistem dosyalarını değiştirerek "aktivasyon gerçekleşmiş" izlenimi verme üzerine hazırlanmış bir program. Ancak komut satırı üzerinden KMS servisi aracılığıyla yapılan etkinleştirme işlemi ne kadar yasal olmasa da (IP adresinizin sunucu ile paylaşılmasını saymazsak) zararlı hiçbir yanı yok. Komut satırı üzerinde yaptığınız tek şey, Windows'a lisans bilgilerinin doğruluğunu şu sunucudan teyit et demekle aynı şey.
Ben de böyle düşünüyordum ama her kişiden farklı bir ses çıkıyor. Biri mining yapıyor diyor, biri dosyaları,regedit'i bozuyor diyor, biri de güvenli zararı yok kullanılabilir diyor.

Ben de böyle düşünüyordum ama her kişiden farklı bir ses çıkıyor. Biri mining yapıyor diyor, biri dosyaları,regedit'i bozuyor diyor, biri de güvenli zararı yok kullanılabilir diyor.
Evet, KMSpico zararlı ama komut satırı üzerinden uygulanan işlemlerin zararı yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı