KMS sunucuları bilgisayara ne zarar verir?

Kayıt defterindeki bazı kodları değiştirerek sistemi savunmasız hale getiriyor
Eğer
Slmgr /dli komutunu kullanırsanız birkaç defa yapmanız gerekebilir bunu;
KMS sunucuları ile dosya elışverişi yapacağınız zamanları görebilirsiniz (kesin değil).
Bir sunucuya bilgisayarınıza erişim izni veriyorsunuz, Online olduğunuz süre boyunca adamlar bilgisayarınız ile her türlü şeyi yapar bu onlara kalmış ve ruhunuz bile duymaz.
Windows anahtarının çalışıp çalışmadığını deneyen bir sunucu nasıl böyle şeyler yapabiliyor?
Mesela ben nasıl olduğunu merak edip Linux VPS'me açık kaynaklı bir KMS sunucusu kurdum ve öyle etkinleştirdim.
Screenshot_4.jpg

Herhangi bir sorun olmadı.

Windows anahtarının çalışıp çalışmadığını deneyen bir sunucu nasıl böyle şeyler yapabiliyor?
Mesela ben nasıl olduğunu merak edip Linux VPS'me açık kaynaklı bir KMS sunucusu kurdum ve öyle etkinleştirdim.
Eki Görüntüle 1086149
Herhangi bir sorun olmadı.
Çünkü o "Windows anahtarının çalışıp çalışmadığını deneyen bir sunucu" çook uzun zaman önce kapandı. Bu sunucu korsan bir sunucu ve bilgisayarın ile iletişim halinde. Ağına bağlı olan her cihaz ile CMD üzerinden dosya alışverişi yapabilirsin. Bu alışverişi yaparken sadece kodları denetlediğini kesin olarak kestiremezsin. Veya herhangi bir sistem dosyasının içine bir sızıntı ekleyip eklemediğini.

Bu arada bütün yorumlar bir iddia içeriyor, @özgün deniz harici başka sonuçlarını bilen görmedim.

Neden şimdilik dediniz acaba? Kullandığım program açık kaynaklı, Vps'imi barındırdığım sunucu güvenilir, her şey tamam, nasıl bir sorun olacak?

Ben korsan KMS kurdunuz zannetmiştim o yüzden bu cevabı verdim.

KMS zaten Microsoft'un geliştirdiği bir uygulama (ya da teknik) bazı fırsatçılar bu durumdan yararlanarak karşıdaki bilgisayarı ele geçiriyor. Sistem özelliklerinize kalmış durum, mesela fırsatçı ETH kazımı yapacak botnet vasıtasıyla, RTX 2060'lı sistemi mi tercih eder yoksa Intel HD Graphics'li bir sistemi mi?

KMS'i kapattıktan sonra KMSpico çıktı sonra KMSpico da kapandıktan sonra yanıtımda bahsettiğim fırsatçılar çıktı.

KMS toplu lisans yükleme programıdır. Bu tekniği Microsoft şirketler için üretmiştir (zamanında tabii). Microsoft hala destek veriyor mu bilmiyorum ama KMSpico ilk başlarda zararsızdı sonra geliştirici (KMSpico'nun geliştiricisi) maddi açıdan zor duruma girince bu sistemi kapatınca şu anki halini aldı. İstiyorsanız araştırın çoğu KMSpico sunucu sahibi bu sistemi kendi amacına göre kullanıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı