Kodlama dili öğrenmenin en iyi yolu nedir?

Mehmet ULUDAĞ

Kilopat
Katılım
22 Ocak 2016
Mesajlar
1.416
Makaleler
1
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, C# öğrenmeye başlayacağım Udemy' de 20 saat civarı dersler var bir dili öğrenmek için yeterli midir?
Dilin bütün koşulları sığar mı 20 saatlik derse? Öyle ise çok iyi değil mi?
 
Udemy'de videodakini kendin bir yandan yapmaya çalışarak öğrenmen başlangıçta çok iyi olur. Kursunu seçmeden önce danış, yararlı kursları paylaşalım seninle. Yabancı kaynaklar daha sağlam anlatıyor.


Saatle olacak iş değil, bir dili tamamen öğrenemezsin. Ezberleyerek gitme de , dökümanlar bunun için var.
 
Demek istediğim dilin müfredatında olan konular vardır bütün bunları içeriyor mu kurs? Ör; Türkçe dersinde gördüğümüz müfredat gibi. Yani kursu bitirdiğimde dilin öğrenmediğim bir teorik kısmı kalacak mı?
Unity C# | Sıfırdan 2D & 3D Oyun Geliştirme Eğitimi şu kursu almayı planlıyorum.

Dillerin özel kütüphaneleri var "framework" diye , bunların içerisine girersen aynı dilin daha özelleşmiş versiyonuyla işlem yaparsın. C# ile otomasyon projeleri de yaparsın, Rest api ile web tabanlı geliştirmeler de yaparsın. Bu işin teoriği bitmez. Her zaman öğrenirsin.

Yani udemy'den aldığın 20 saatlik kursla C# öğrenemezsin. Sana zaten type'ları öğrettikten sonra looplar arrayler gösterecekler. Bunlar temelin, ama c# onlardan ibaret değil.
 
Anladım temelleri öğreneceğim sadece bu temellerin onlarca kombinasyonları olacak, java ve kotlin kursu alıyorum hoca çok başarılı anlatıyor bende anlıyorum fakat neyi nerde nezaman kullancağımı hiç bilmiyorum yani iki satır kod yazamıyorum. Bu normal mi?
 
Anladım temelleri öğreneceğim sadece bu temellerin onlarca kombinasyonları olacak, java ve kotlin kursu alıyorum hoca çok başarılı anlatıyor bende anlıyorum fakat neyi nerde nezaman kullancağımı hiç bilmiyorum yani iki satır kod yazamıyorum. Bu normal mi?

Başlarda çok normal. Ne yapmaya çalıştığını kavra , syntax öğrenilir. Seni gaza getirecekse şöyle söyleyeyim , üniversitenin 3.sınıfına kadar adam akıllı kodlama bilmiyordum .:)
 
:) Ben şu an grafik tasarım 2 senesindeyim. Bilgisayar programcılığı 2 yıllık okumak gibi düşüncem vardı fakat eğitimin kalitesinden şüphelerim oluyor dediğiniz gibi, 3. yılda kod yazılamayacaksa kendim ilerlemem daha iyi olacaktır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir dili öğrenmek neredeyse imkansıza yakındır. Öğrenme diye düşünme bence bunu. Dersler ile de kıyaslamanı tavsiye etmem. Misal PHP için 5 senedir yazan arkadaşım var. 5 senelik bir tecrübe, sürekli aktif olarak yazıyordu fakat Laravel diye bir framework'ü varmış ve kendini dinazorlaşmış gibi hissetmiş onu keşfedince. Demek istediğim dilin kendisini öğrensen bir kütüphanesi çıkıyor ve sen dinazor oluyorsun, eskiyorsun. O yüzden öğrenmek diye bir şey yok. Yapabilmek diye bir şey var. Bir programlama dilini öğrenirsin ve herhangi x işini yaparsın. Bu x işini yapma yolculuğunda dökümantasyonlardan, videolardan, eğitimlerden, forumlardan, web'ten araştırma yaparak o x işini yapmaya çalışırsın. Yaptıkça yorumlaman gelişir ve bir sonraki x işini yaptığında yorumlayarak daha efektif yazarsın.

Web Developer'ım. Tavsiyeme uy ya da uyma sen bilirsin ama en azından ben ve benim çevremdeki yazılımcılar böyle düşünüyor.

Udemy'deki kurslar genelde dilin syntax (yani sözdizimi kurallarını) ve algoritma mantığını öğretiyor. Eğer temelden başlıyorsan onları izleyebilirsin, evet. Ama temelini attıktan sonra oradaki para emicilerle ve birbirinin neredeyse aynısı olan özgün olmayan içeriklerle daha fazla vaktini kaybetme. Dökümantasyonlara geç. İngilizce yoksa muhakkak ingilizceyi hallet. Üstüne düş. Daha iyi, daha faydalı.
 
Sigmaz tabi.

20-30 saatlik video izlemeyle iyi menemen yapmayi bile ogrenemezsin.

Isin ozunu kavratmak gibi bir amaci yok bu video egitim serilerinin 20-30 saat birinin bir sey yapmasini izleyerek ayni seyi ayni sekilde yapabilmenin bir yolunu ogrenirsin yalnizca. Perde arkasinda islerin nasil dondugunu, ya da farkli sekilde ayni olayi nasil yapabilecegini goremedigin gibi cogu egitim serisinde neden bir seyi oraya yazdigini ya da neden o sekilde yaptigini da etraflica aciklamazlar.

Hic bilmedigin bir seyi ilk defa nasil ogrenecegin kisiden kisiye degisir ama en iyi ogrenme yolu yapmaktir. Genel olarak bir seyde uzmanlasman 20-30 saatten cok daha fazla uzerinde calisman gerekir. ( 10000+ saat )

LoL - Dota - CS:GO gibi 12 yasinda cocuklarin dahi dahil olabildigi oyunlarda onlarca saat zaman harcayip hala ortalama kitleden siyrilamayan insanlar var.

C# programlama dilinde 20 saatte ne kadar ilerleyebilir bir insan? Hic matematik - programlama - yabanci dil alt yapisi olmadan ustelik.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı