Körili noodledaki garip yağ

Arada bir alıyorum. Öncekinde böyle değildi. Yakın zamanda alan arkadaşlarda da mı böyle?
Önceki aldıklarınız da öyleydi aslında. Sadece homojen kıvamdaydı. Bu heterojen yani içindeki iki sıvı birbirine karışmıyor. Büyük ihtimalle hava sıcaklığındandır. Zaten noodle'in üstüne döktüğünüzde yine aynı tadı alacaksınız.
 
Yedim çok güzeldi, suyunu bile biraz içmiş olabilirim.
Normalde noodle pişirilmiyor. Bir kaseye döküp(suyuyla) üstünü kapatıyorsunuz kendi kendine 5 dakika falan demleniyor. Ve suyuyla birlikte tüketiyorsunuz. Tavsiye ederim, orijinal yenme şekli bu halde bizim ülkedekiler erişte diyor ama noodle erişteye hiç benzemiyor.
 
Aynısından ben de bugün yedim. O yağdan biraz koyup geri kalanını attım. Fakat içine şarküteri reyonunda satılan 150 gramlık kavurmadan da koydum ve o şekilde kaynar suyu ekleyip 5 dk beklettim. Sonrasında suyunu biraz süzerek içeriğini karıştıracak kadar boşluk bırakıp iyice karıştırdım ve sonuç mükemmeldi. Deneyebilen olursa o şekilde denesin körili noodle'u.
 
Yağ her zaman içerisin de olan yağ. Ancak ben bu yağı kullanmıyorum ve kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Onun yerine tereyağı kullanıyorum. Tereyağı kullanınca tadı çok daha güzel oluyor. Tereyağı yerine margarin de kullanabilirsiniz. Tercih sizin.
Not: Her paket için yarım tatlı kaşığı tereyağı kullanıyorum.
 
Arada bir alıyorum. Öncekinde böyle değildi. Yakın zamanda alan arkadaşlarda da mı böyle?
Bu yağların sağlıklı olduğunu düşünmüyorum, evde kullanabileceğiniz tereyağı veya sıvı yağ varsa onları kullanmanızı öneririm. Özellikle tereyağı kullandığım zaman lezzet bakımından çok daha güzel oluyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı