Kötü bir üniversite mi, yeniden hazırlanmak mı?

Kuvvetle muhtemel istediğim yer gelmeyecek.
İstediğin yer gelmeyecekse de boşu boşuna tercih yapma derim. Niye diye soracak olursan bölümden muhtemelen memnun kalmayacaksın, tekrar sınava girmek istediğinde de zaten 2022 senesinde tercih yapıp yerleştiğin için 2023 sınavında OBP puanın yarıya düşmüş olacak. Bu da seni 1-0 geriden başlatır.

Bir de günümüz Türkiye şartlarını da düşünecek olursak zaten herkes üniversite okuyor. Muz ne kadar çoksa o kadar değersiz, ne kadar azsa da o kadar değerli hesabı. Diğer kişilerden farkının olması için iyi bir üniversite ve bölüm de okunması gerekir.

Herkesin üniversite okuduğu şu dönemde sırf mezuna kalmamak için bir bölüm yazarsan o işsizlik kervanına sen de katılmış olursun ve üniversiteyi bitirdiğinde de tek diyeceğin şey şu olur, keşke anlık hırs ile öylesine bölüm yazmasaydım. Çok pişman olduğunu söylersin ama iş işten geçmiş olur.

Şunu da ekleyeyim, iyi bir üniversite evet büyük bir etken ama iş kişiye de bakıyor. Zaten iyi bir üniversite kazandım, çalışmasam da olur kafasında bakarsan o zaman da sıkıntı olur. Asıl iş üniversitede başlıyor, YKS ön hazırlık gibi bir şey denebilir. Üniversitede de çalışmayı sürdürmek gerekir.
 
3-5 tanesi hariç hiç birinin vasfı olmadığı için, 1 yılını daha heba etme. Hatta mümkünse okulla vakit kaybetmeden iş hayatına atıl. Teknik işçilik işlerde iyi para var.

Kardeşim ben 3 sene sınava hazırlandım. İlk senemde 50k sayısal yaptım. İkinci senemde 49k sayısal ve 10k eşit ağırlık yaptım. Çoğu kişi vaktini boşa harcama güzel bir hukuk fakültesi yaz git dedi. Ben potansiyelimi bildiğim için bir sene daha hazırlandım ve üçüncü senemde 10k sayısal yapıp İstanbul'da özel bir üniversitede tam burslu tıp okuyorum. Diyeceğim o ki zaman kaybı olarak düşünme. Eğer gerçekten potansiyeline ve yapabileceğine inanıyorsan kesinlikle bir daha hazırlan. Eşit ağırlık puanı yetiyor diye hukuk yazıp 2.senesinde tekrar hazırlanmak isteyen insanlar gördüm. Bu yüzden iyi düşün ve hazırlanmaktan korkma kendine güven.
Bu arkadaş mesela, 6 yıl okuyup üstüne bide uzmanlık muzmanlık derken 35 yaşında, twitter'e maaş ss'lerini atıp ameleyle aynı parayı alıyorum diye hayıflanacak.

Ha illaki okumak istiyorum diyosan, meslek sahibi olmak için değil kültür gelişimi ve kişisel vizyonun için oku. Hobi olarak oku kısaca.
 
Eğer yakınında kütüphane varsa kütüphane de çalışabilirsin, hem verimli olur hem de çalışanlar sana moral verebilir . Zaten pek kişi olmuyor kütüphanelerde, rahatça çalışırsın.
 

Geri
Yukarı