Kötü de olsa üniversite okunmalı mı?

Ülküsüz

Hectopat
Katılım
23 Şubat 2021
Mesajlar
1.280
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, ben üniversite sınavına girdim ama istediğim sıralamayı elde edemeyeceğimi anladım. Cevap anahtarı açıklandı ve kontrol ettim: Matematikte 80 soruda 79 doğru yapmışım ve biraz da Türkçem iyi ama bu diğer dersler bayağı kötü durumda.
Üniversite okumadan yazılım öğrenmeyi düşünüyorum ama üniversitedeki eğitimi hazırlayanların bir bildiği vardır deyip üniversite eğitimini baz alarak öğrenmeyi düşünüyorum. Araştırdığım kadarıyla alaylı yazılımcıların altyapısı bir hayli düşük oluyormuş, direkt dil öğrenmeye başlayıp altyapıyı sağlama almıyorlarmış. Ben böyle olmak istemiyorum. YouTube'da lisans düzeyindeki CS ve matematik dersleri mevcut, bunlarla hallederim diye düşünüyorum.
Sektörde ilk iş aradığım zamanlarda diplomamın olmaması sıkıntı çıkarır mı?
Bu şekilde yazılım öğrenmek mantıklı ve mümkün mü?
Kötü de olsa üniversite okumalı mıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arabayı ehliyetsiz kullanmak sıkıntı yaratıyorsa diploma olmadan da yazılımcı olmak biraz sıkıntı yaşatabilir. Ben de bu şekilde düşünmüştüm ama yazılım öğrenmeyi bıraktım 2023 YKS'ye hazırlanıyorum siz de geç olmasın üniversitesini okuyun, eksikliğini hissetmeyin. Üniversite sadece öğrenme yeri olarak da bakmayın network de edinebilirsiniz stajlar da oluyor.
 
Yazılım mühendisliği ile programcılık çok karıştırılıyor.
Dışarıdan kendin öğrenmekle yazılımcı olamazsın programcı olursun.

Yazılım mühendisleri 0'dan yazılım uygulamaları ve sistemleri yapabilir.
Programcılar ise yazılım mühendislerinin yaptığı uygulamaları ve sistemleri geliştirir.

Norveç'te Bilgisayar Bilimi okumaktayım ve bundan önce Sabancı Üniversitesinde okuduğum için network dolayısıyla Türkiye üniversitelerine aşinayım. Açıkcası, Türkiye'de akademi yok ancak Sabancı, Bilkent, Koç gibi vakıf üniversiteleri biraz olsun akademik hissettiriyor. Diğer üniversitelerde ise siz kendiniz çalışıp, bir şeyler öğrenip, ön plana çıkıyorsunuz...

Yani iyi bir üniversitede okumazsanız üniversite okuduğunuz halde yazılımcı olamazsınız programcı olursunuz. Türkiye'nin hesaplama bile bilmeyen mühendisler çıkarmasının özeti.
 
Türkçem iyi matematiğim 79 doğru diyorsun. Zaten bahsettiğin netlerin yanına az biraz fen eklesen 30K-40K'nın içinde yer alırsın. Çankaya Üniversitesi de gelir büyük ihtimal. Donanımlı bir vakıf üniversitesidir.

Ben açıkçası 80 soruda 79 matematik yapan birinin feninin o kadar kötü olacağını düşünmüyorum yine AYT'de 40 fen sorusunda en kötü bir 21 net falan çıkmıştır.
 
@diegoarmano 11. sınıftan sonra fen derslerine hiç bakmadım, dersleri de dinlemedim. Okul sınavlarında bile 50-60 ile zar zor geçtim. Tekrar da yapmayınca 11. sınıfta öğrendiklerimi de unuttum ve iyice batırdım. 20 net gerçekleşmeyecek hayalden başka bir şey değil benim için. Hocalar sözlüyü "nasıl olsa son sene ortalama düşmesin" diyerek yüksek verdi.
Screenshot_20220625-160959~3.png
 

Geri
Yukarı