Kötü LGS notu kötü hayat mı demek?

Ben çalıştım, çabaladım 416 puan aldım. Bir yere de gidemedim. Yine yerel yerleştirmeden bir Anadolu Lisesine yerleştim. Okul sadece ortam demek. Ortam değişik olunca öğretmenler de değişik davranıyor. Mesela dersi dinlemeyen çocuğa hoca insaflı davranır kolay sınav yapar. Fen liselerinde herkes dersi dinlediği için dikkat ettiği için hoca der ki bu çocuklar biliyor bunlara zor sorayım ki alışsınlar der. Birinde öğrenciler sınava hazırlanır diğerinde sınıfı geçmeye çalışır. İşte Fen lisesi, Anadolu lisesi, meslek lisesi arasındaki fark bu. Tabiki yerel yerleştirme Anadolu liselerinden bahsediyorum. Sen çok çalışırsan, yanındaki dingillere ayak uydurmazsan, kendine güvenirsen üniversite sınavında çok iyi bir başarı alabilirsin. Benim çevrem aynı anlattığım gibi. Ders kimsenin umrunda değil, dışarı çıkalım, eğlenelim havasında herkes. Sınıfı geçmek için puan dileniyorlar hocadan.

Benim hedefim büyüktü. Ama şu an okuduğum okul uluslararası bir okul, oldukça memnunum zaten açılalı 3 sene olmuş. Okulda daha 12.sınıf yok öyle düşün.
Açıkcası benimde hedeflerim yüksekti fakat yetersiz kaldım ve temelim çöp. İlkokulda hocam tüm sınavların cevaplarını tahtaya yazardı, çarpım tablosunu bile ezberletmedi :). Ona rağman ortaokulda yüksek ortalamayla tutunsamda ders çalışma düzenim olmadığı için yüksek bir yerlere gelemedim. Ama pişman değilim, umarım bilgisayar mühendisi olabilirim. İngilizce, kodlama yeteneği ve bilgisayar donanımları hakkında başarılıyım fakat önümde tek engel matematiğimin kötü olması. Eğer düzeltebilirsem hedefime ulaşabileceğim :).

Peki ya yazılım mühendisi olmak istiyorum 10 yaşımda Mafia 2'yi bitirdiğimden beri o hazırlayanlar kısmında benim de adımın geçmesini istiyorum kötü bir lise kazanırsam buna mani olur mu yani sen burada okumuşsun biz sizi işe alamayız gibisinden bir olay olur mu?

Peki ya yazılım mühendisi olmak istiyorum 10 yaşımda Mafia 2'yi bitirdiğimden beri o hazırlayanlar kısmında benim de adımın geçmesini istiyorum kötü bir lise kazanırsam buna mani olur mu yani sen burada okumuşsun biz sizi işe alamayız gibisinden bir olay olur mu?
Üniversitede güzel bir yer olursa hiç sıkıntı değil ben de mühendis olmak istiyorum umarım oluruz.

Dostum sen çalış, sınava hazırlan LGS önemli fakat üniversite sınavı LGS'den kat kat daha önemli ve hayatından ''Elalem ne der'' lafını çıkartmaya bak.Sınavda heyecan yapmamaya çalış, kolay gelsin.

Merhaba arkadaşlar. Hepiniz biliyorsunuz ki LGS yaklaştı. Şu son 2 haftadır annem babam hep üzerime geliyor. "Çalış iyi not al yoksa dayıların gibi olursun" diye üzerime geliyorlar. Dayılarımın hali ortada ortanca dayım iş buldu evini yurdunu kurdu iyi de maaşı var ama diğer 2 dayım öyle değil. Büyük olan işsiz sigara ve alkol bağımlısı, diğeri sadece işsiz. Beni en çok üzen annemin şöyle cümleler kurması: "Sen iyi bir lise kazanamazsan elalem ne der.", "Özel okuluna o kadar para verdik(yıllık 8000 veriyorlar)iyi bir lise kazanamazsan arkadaşlarım akrabalarım ne der", " iyi bir lise kazan da arkadaşlarıma gururla anlatim". Annem babam öğretmen, geçim sıkıntımız yok yani. Babam hiç öyle fazla baskı yaratmıyor. Bu beni mental açıdan yıktı. Test çözerken elim titriyor, akşamları en az 1 saat ağlayıp duruyorum. Kötü bir not alırsam sizce ailem ne der, hayatım ne olur, üniversite kazanabilir miyim, iş bulabilir miyim?
Dostum üniversite sınavı önemli ama lise sınavıda önemli.Zamanında meslek lisesini kazanmıştım herşey güzel lay lay lom geçiyor gidiyor günler taa ki sınav gelene kadar ,ilk sene baraj altı kaldım çünkü fazla birşey bekleme düz lise veya meslek lisesinden ,mezuna kalıp 1 sene eşşek gibi çalıştım ama zamanda geriye gitme şansım olsaydı samimim söylüyorum ilk okula gider ve çalışmaya başlardım ,güzel bir liseyi kazandınmı güzel bir üniversite kazanma şansın artıyor diyebilirim.Cidden arkadaşım ilk işin bırak formu ,bırak interneti bırak televizyonu ve sınavına çalış ,zaten sayılı gün kaldı başaracaksın.Aileni seni üzmesin onlarda heyecanlılar elalemin ne dediği eminim ki onları ilgilendirmiyor saece üzerinde küçük bir baskı kuruyorlar o kadar fazla takma sadece derslerine çalış gerisi gelir.Sınavdan sonra o kadar rahatlayacaksın ki ve o kadar çok vaktin olacakki ,şimdi çalış sınavdan sonra ise yapmak istediklerini yap bence ,bu bir abi tavsiyesidir bende senin geçtiğin yollardan geçtim o yüzden biliyorum ,bir müsibet bin nasihatten iyidir derler ama yaşamadan öğren isterim,tecrübeleri dinlemen dileğiyle şimdiden sana başarılar dilerim :) .

Burada önemli olan senin okumuş olduğun üniversite ve akademik durumun. Yani adam gelip sana "sen a lisesinde okumuşsun seni almıyorum" demez. Çünkü o eskide kalmış, gençlik hatası sayılabilir. Ama siz kendiniz sonradan düzeltip güzel bir üniversiteye gittiğiniz için yırtıyorsunuz. Yani işe girerken adam liseye değil, şu an olan durumunu ve üniversiteye göre alıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı