Kombi ile banyoda sıcak su dalgalanması oluyor

NicksizDEDE

Centipat
Daha fazla  
10 yıllık evin Baymak Eco 5 kombisi banyoda sıcak su dalgalanması oluyor özellikle kış aylarında mutfak veya lavabodan sıcak su açıldığı an banyoda akan sıcak su birden buz gibi oluveriyor. Tanıdık bir usta müteahhidin 2. el kombi taktırmış olabileceğini söyledi; başka bir forumda baymak eco 4 kombinin 9 yıllık olmasına rağmen suda dalgalanma olmadığını yazmış. Sizlerin kombide banyo suyunu ısıtmada performansı nedir?
Şimdide Reset A kodlu hata verdi gece -13 derece olunca ve suyu ve petekleri ısıtmıyor şu an.
Kombi önerileriz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hicbir oneride bulunamayacagim sadece kendimden bahsedecegim. Ben banyo yaparken su bir anda soguga donuyor orada taklaya geliyorum bir anda Sibirya'dan firlar gibi firliyorum, biraz bekleyince sicaklasiyor. Dalgalanma sahsen benim kanaatimde bir problem teskil etmiyor.

Valla ısınıyorsa çok ellemeyin bence. Bizim aşağı yukarı 1 aydır belki biraz daha fazla bir süredir kombi bozuk maşrapayla duş alıyorum. Bozulmadan önce bahsettiğin mevzunun bir benzeri bende vardı belki herkeste oluyordur bilmiyorum ama içeriden ya da komşularda su açıldığı zaman banyodaki su azalıyordu baya. Benzeri bir muhabbet olabilir.

Yazdıktan sonra gördüm kombi bozulmuş galiba sizin de hocam bence tamir ettirmeye bakın yeni kombi almak çok pahalıya gelir. Kodu internette aratın belki bir çözüme ulaşırsınız. Maşrapayla yıkananlar klubüne hoşgeldiniz.

@Yerayay @evt teşekkür ederim sanırım yaygın bu sürekli sıcak su gönderememe durumu. Baymak A-01 hatası kodunu arattım gaz gitmiyormuş kombiye gaz gitmediği için ateşleme yapamıyormuş (

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

) Ocağa baktım ocakta da gaz yok gece gaz dondun mu gaz donsa Rusya'nın Sibirya'sından gaz çıkmazdı değil mi :D... Gece gazı kesiyorlar bazen sanırım bakım vs. Olabilir belki.
Şimdilik kombinin daha ömrü var gibi :)...

@Grim Reaper Gaz yokmuş hocam, ocakta da yok daire vanasına da baktım birisi mi indirdi diye :)...

Şayet olay kombi değiştirmeye kadar giderse veya bir başka yere/kişiye lazım olursa;
ECA Proteus Premix almamanı,
Buderus Logamax Plus almanı, öneririm.

Şahsen kullandığım bu kombilerin kullanım rahatlığı ve hem musluk hem de radyatör suyu sıcaklığını düzgün tutabilmesi açısından tecrübeme göre bu tavsiye beyanımı yapıyorum.

Mevcut kombideki durumu çözebilirsen veya bu sıkıntıya alışabilirsen ne ala. Bir dahaki sefere servisi bakıma falan çağırdığında söyle. Belki gizli menüsünde bunu etkileyen bir ayar vardır.

@kaiser soze Alman malı olunca farklı kaliteli olur tabii. Adamların en basitinden ürettikleri plastik bile çok kaliteli.

Doğal gaz WhatsApp destek hattına yazdım gece -14 gaz yok bu soğukta dedim. Aşağıdaki bina girişindeki vana kollarının da fotosunun çektim gündüz kontrol edeceğim dışarıdan birisi mi kesmiş diye.

Son düzenleme:
Şu anda aynı sorundan muzdaribim. Birkaç senedir dalgalanma sorunu yaşıyordum sadece. Hatta 10-15 dakika sıcak su gelmediği oluyordu. Banyoda bekliyordum sonra düzeliyordu. Bu sene ise daha da kötü durumda. Saatlerce sıcak su gelmeyebiliyor. Kombinin şartelini indirip kapatınca birkaç kere düzeliyor bazen. Zaten sıcak su vermeye başladığında kombiden motor çalışma sesi geliyor baya. Yarın kısmetse usta çağırmayı düşünüyorum. Böyle olmaz. Kombinin değişmesi gerekiyorsa da F/P bir şey alacağız artık yapacak bir şey yok. Zaten evi aldığımızda en ucuz kombiyi takmışlardı kiracı oturuyor diye. En azından daha güzel ısınırız artık belki. Petekler de doğru dürüst ısınmıyor. Belki yeni konu açarım Technopat'ta bir bilen çıkar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı