Kompakt Mekanik Klavye ve Özelleştirme Önerileri

Bütçe
1000
Katılım
7 Aralık 2020
Mesajlar
4.207
Çözümler
25
Merhabalar,

Son dönemde özelleştirilmiş mekanik klavyelere merak sardım biraz, özellikle de r/MechanicalKeyboards subredditini gördükçe kendime benzer bir klavye edinme isteğim oldukça arttı.

Sıfırdan bir klavye oluşturmak gibi bir imkanım yok, hem parçalar çok pahalı hem de Türkiye'ye kargoları ya yok ya da aşırı pahalı. Dolayısıyla Banggood, Aliexpress, Amazon gibi sitelerden kompakt bir klavye alıp, uygun fiyatlı da bir tuş seti bulmayı planlıyorum. Koyu gri-siyah tonlarında bir klavye planlıyorum, ekipmanlarım genelde siyah ve koyu gri olduğu için. Klavye seçimi konusunda oldukça bilgisiz kaldım yurtdışı seçeneklerinde.

İstediğim özellikler:
-Mümkünse alüminyum bir kasa olması tercihim. Ancak galiba Çin malı klavyelerin neredeyse hiçbiri alüminyum kasa değil, o yüzden pek önemli değil.
-Bluetooth veya kablosuz + kablolu birlikte olmasını istiyorum. Klavyeyi çok sık bilgisayardan uzakta kullanıyorum. Yatağa uzanıp film izliyorum vs.
-Switchlerinin uzun ömürlü olması tercihim. Cherry ve Gateron galiba oldukça kaliteli switchler. Keycap bulması da çok daha kolay bu iki switche.
-Switch rengi olarak kırmızı düşünüyorum, daha önce lineer switchli klavye (Steelseries Apex M400) kullandım uzun süre, geçen haftalarda da Monster K3 Pro kullanıp çok memnun kalmıştım, ama kompakt ve kablosuz klavye istediğime karar verdiğim için iade ettim. Dolayısıyla Red Switch kararım kesin gibi.
-RGB veya Led ışıklandırması tamamen kapalı kullanacağım, kapatılabiliyor olması benim için yeterli.
-Boyut olarak aslında %60 da %75 de olur. Genel olarak küçük, boşluksuz bir tasarım arıyorum. Herhangi birinin kullanımına bir süre sonra alışırım diye düşündüğümden özellikle birini tercih etmiyorum.
-Keycapleri büyük olasılıkla set olarak değiştireceğim için pek önem arz etmiyor.

Düşündüklerim:
-Gamakay MK61 düşünmüştüm, ama kablosuz özelliği olmadığı için eledim.
-Royal Kludge RK61 düşündüm, ama galiba switchleri RK. Hangi markanın eşdeğeridir bu switchler? Outemu'dur diye tahmin ediyorum.
-Akko 3084 ve 3068 düşündüm, ama 750 TL fiyatları ile diğerlerinden gereksiz pahalılar gibi geldi. Ama bu ikisinden birini alıp, sistemde siyah-kırık beyaz gibi bir kontrast deneyebilirim. Özellikle 3068'in %65 olması güzel bir özellik. 3084'ün kompakt yapısına rağmen sahip olduğu ek tuşlar da hoşuma gidiyor. Açık renk güzel görünür mü emin olamıyorum, ama klavye kaliteli ise düşüneceğim.
-Anne Pro 2 de benzer bir şekilde pahalı geldi. Üstüne 200-300 TL keycap ücreti ekleyince bütçemi tamamen kullanmış olacağım.
-Aslında bu klavye hem Kablosuz olması hem de keycap renk düzeni ile tam istediğim gibi. Ama markayı hiç tanımadığım için bir sorayım dedim. Optik switch olması ileride bir problem yaratır mı örneğin? Genelde optiklerde switchin kendisinin özelleştirmesi zor oluyor denilmiş ama switch özelleştirmesi gibi bir planım yok.

Aslında stok olsa ve kargo ücreti makul olsaydı en beğendiğim klavye bu olmuştu.

Bütçemi 1000 TL olarak belirledim aslında ama hak etmediğini düşündüğüm sürece harcamak istemiyorum. Örneğin Anne Pro 2'ye 700 TL verip, üstüne 200-300 TL'ye keycap satın alınca bütçe tamamlanıyor. Ama aynı performansı son attığım Geek SK64S'ten de alabilirim gibi geldi.

Genel olarak bu konuda tecrübesi, fikri olanlar paylaşabilirse sevinirim. Farklı klavye modelleri ve sitelerden önerilere açığım.

@Samotne Ciasteczka hocam sizi de etiketliyorum kusura bakmayın rahatsız ediyorsam. Teşekkürler şimdiden.
 
Son düzenleme:
K530 alip modlayabilirsin. Stok switchlerde biraz ping sesi var ama lube + foam eklenebilir. keycap farkli alinabilir.

İkinci secenek glorious gmmk tkl barebone yada compact barebone 650₺ + vergi. Switchler ve keycapler ekstra alinacak bunda maalesef.

bir diger secenek aliexpress yada banggoodtan gk64x yada gk68x set almak. switchler ekstra yine. aluminyum secenegi de var ama butceni asar muhtemelen.

baska bir secenek aliexpress kbdfans magazasindan bm60ec set almak. gateron switchler dahil olan secenek fena degil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı