Arkadaşlar kasam yaklaşık 1-1.5 yıldır temizlenmiyor ve malum çok tozlandı. Bunun performansa etkisi olmaya başladığı için temizlemeye karar verdim. Karşı komşumuz marangoz ve kendisinin dükkanında kompresör mevcut. Kompresör ile temizlemek bana mantıklı geldi sizce bileşenlere zarar verir mi? Ya da bu işlemi yaparken bileşenlerin kablolarını vs. anakarttan çıkarmalı mıyım? Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Kompresör içinde su bulunabiliyor. Sisteme zarar verebilir. Tutacaksan'da uzaktan tutarsan daha iyi olur anakarta'da bulunan bileşenlere zarar verebilir.
Arkadaşlar kasam yaklaşık 1-1.5 yıldır temizlenmiyor ve malum çok tozlandı. Bunun performansa etkisi olmaya başladığı için temizlemeye karar verdim. Karşı komşumuz marangoz ve kendisinin dükkanında kompresör mevcut. Kompresör ile temizlemek bana mantıklı geldi sizce bileşenlere zarar verir mi? Ya da bu işlemi yaparken bileşenlerin kablolarını vs. anakarttan çıkarmalı mıyım? Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Ben zaten kompresörle temizliyorum genelde. Jumper, Fan, Etiket, Fpanel kablolar kısımlarında dikkatli olduktan sonra sıkıntı çıkmaz yakından tutmamak lazım PSİ değerine göre artık deneyim gerekli.
Oto yıkamada çalışırken onlarca bilgisayara hava tuttum hiçbirinde sorun olmadı. Tatilin bittiği son gün kendi bilgisayarımı da götürüp hava basmıştım. Tavsiyem fanlara hava tutarken elinle tut, gereğinden fazla hızlandığı için sorunlar olabiliyor.