Kompresör vs basınçlı hava

efearda53

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, bilgisayarımı temizlemeye heveslendim ve YouTube'tan bununla ilgili bir video izledim. Bu videoda adam basınçlı hava kullanıyordu, sprey gibi bir şeydi. Fiyatlarına baktım, 60 TL civarı. Sonra gezinirken bir hava kompresörü gördüm 40 TL fiyatında, aşağıya linkini bırakıyorum ama fark ettim ki güç aldığı yer bir araba çakmaklığı, araba çakmaklığı şeklinde olmayan ve uygun fiyatlı bir kompresör bulamadım (~40-50) ve düşündüm acaba kullandığımız prizi araba çakmaklığına çeviren bir aparat olabilir mi? Olursa fiyatı ne kadar olur? Bir de kompresör kullanmak tüp şeklinde olandan daha mantıklı mı değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, bilgisayarımı temizlemeye heveslendim ve YouTube'tan bununla ilgili bir video izledim. Bu videoda adam basınçlı hava kullanıyordu, sprey gibi bir şeydi. Fiyatlarına baktım, 60 TL civarı. Sonra gezinirken bir hava kompresörü gördüm 40 TL fiyatında, aşağıya linkini bırakıyorum ama fark ettim ki güç aldığı yer bir araba çakmaklığı, araba çakmaklığı şeklinde olmayan ve uygun fiyatlı bir kompresör bulamadım (~40-50) ve düşündüm acaba kullandığımız prizi araba çakmaklığına çeviren bir aparat olabilir mi? Olursa fiyatı ne kadar olur? Bir de kompresör kullanmak tüp şeklinde olandan daha mantıklı mı değil mi?

Kompresörlerin içinde nem olur. O nedenle havayı direkt parçaların üzerine tutmayınız.
Linki koymayi unutmusum kusura bakmayin ornegin bu modeli kullanmak istersem prizimi cakmakliga cevirebilr miyim ?
15-20₺ ye çeviriciler mevcut.

Havayi direkt parcalara tutmayinizdan kastinizi anlayamadim kompresoru biraz acip icindeki nemingitmesini saglayabilir miyim ?
Bir de boyle buldum daha bi hosuma gitti bunlari kullanmda bir sakinca var mi

Havayi direkt parcalara tutmayinizdan kastinizi anlayamadim kompresoru biraz acip icindeki nemingitmesini saglayabilir miyim ?
Bir de boyle buldum daha bi hosuma gitti bunlari kullanmda bir sakinca var mi
İçindeki havayı bir süre boşa ya da elinize sıkın. Elinizi ıslatmıyorsa parçalara biraz uzaktan sıkıp temizleyebilirsiniz. İçinde hava durdukça nemleniyor su biriktiriyor. Ben o hataya düştüm.
Fakat benim kullandığım kompresör büyük fabrika kompresörleriydi. Küçüklerde aynı olay yaşanır mı emin değilim. Ama tedbirli olmak iyidir :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı