Allah büyüye izin vermiyor, tıpkı silahla haksız yere adam öldürmeye izin vermediği gibi ama yapmak isteyene de imkan veriyor ki sınavın bir anlamı olsun diye zannediyorum.Hocam şimdi çeviri yanlışı denilince insanlar ayet bükücü diyor fakat gerçekten bazı kısımlarda çeviri yanlışı bulunuyor. Kuranda harut ve marut ismi geçmez iki hükümdar olarak geçer fakat çeviri hatasından dolayı iki melek olarak çevirilmiştir detaylı açıklamasını bırakıyorum;
Ayetin bu kısmındaki "iki hükümdar" ifadesi genellikle "iki melek" olarak yanlış çevriliyor ve bu da yanlış anlaşılmayı daha da artırıyor. Buradaki kelimeyi melekeyni (iki melek) şeklinde okuyunca mesajın anlaşılması çok zorlaşmakta, hatta imkânsızlaşmaktadır. Yahudi hahamlarının Babil sürgününde öğrendikleri Harut ve Marut masalı/efsanesi (cezalı iki meleğin büyü yapmayı öğretmesi), elçi Süleyman’a iftiraları ve büyüyü meşru görmeleri, bunu da Allah’a ve elçilerine yakıştırmaları ayette anlatılıp eleştirilmektedir. Yani ayette bahsedilen konular, Yahudi inanışıdır. Aksi durumda -haşa- “Allah ayetin başında büyüye onay vermiş, sonrasında ise büyüyle uğraşanları azapla tehdit etmiştir” çelişkisi doğacaktır
Vaktinde mahalle de bir neriman abla vardı. Cinlerle iletişim halindeyim, büyü yapıyorum, büyü bozuyorum ayağına milletten 40k$ çarpmıştı. Başlığı görünce o aklıma geldi.
Büyü, olgusu çok eskiye dayanıyor. Eskiden Arabistan'da kücük kız çocukları mucizevi bir şekilde hamile kalırmış. Halk ve kız aileleri de bunu bir çeşit büyü gücüne ve olağanüstü yaratıklarla bağdaştırırmış.
Lakin, modern tıp geliştiğinden ve DNA çıktıgından beri, aslında bu kız çocuklarının cinler tarafından değil, aile içi, baba, amca, dayıları tarafından tecavüze uğradığı öğrenilmiş.
Kısaca, büyü yoktur.
buyurun 2022 cin çıkarma seansı ücretsiz xd.
Belki bu teknikle size yardımcı olabilirim, hiçbir şeyin, hiçbir hareketin olmadığı yer düşünün, hiçbir şey yokken biseyler olabilir mi?Ben tanrının varlığını araştırdığımda ne olduğunu bulabildim ne olmadığını daha fazla düşünmemek için araştırmayı bıraktım.
Benim de aklıma peaky blienderstan sahne gelir.
Acaba babanız e iş yapardı mr. Shelby? -fal bakardı ve at çalardı. Genelde insanlara atlarının çalınacağını söylerdi ve insanlar da güçlerine şaşıp kalırlardı.
Vaktinde mahalle de bir neriman abla vardı. Cinlerle iletişim halindeyim, büyü yapıyorum, büyü bozuyorum ayağına milletten 40k$ çarpmıştı. Başlığı görünce o aklıma geldi.
Büyü, olgusu çok eskiye dayanıyor. Eskiden Arabistan'da kücük kız çocukları mucizevi bir şekilde hamile kalırmış. Halk ve kız aileleri de bunu bir çeşit büyü gücüne ve olağanüstü yaratıklarla bağdaştırırmış.
Lakin, Modern Tıp geliştiğinden ve DNA çıktıgından beri, aslında bu kız çocuklarının cinler tarafından değil, aile içi, baba, amca, dayıları tarafından tecavüze uğradığı öğrenilmiş.
Kısaca, büyü yoktur.
Konuyu özetlemişsin hocam teşekkürler.Buna bakarak bende birçok örnek veririm, suistimal edip insanları kandırmaya çalışanlara bakarak bir şeye yoktur demekte mantıksız, bu aynı şeye benziyor bazı Amerikalı'ya da Avrupalıların tüm Müslüman'ların terörist ya da kafa kesiyorlar demelerine benziyor. Konu zaten büyü var mıdır yok mu dur değil, fakat inancı olmayan insanların sürekli bu tür konulara atlayarak, bunlar saçma bunlar komik büyü yoktur din yoktur vesaire gibi söylemlerle olaya atlaması. Kendi inandığınızı başkalarına kabul ettirmeye çalışmayın diyorlar ama kendilerine dini şeyler komik geliyor ve bunu dayatmaya çalışıyorlar, üstelik akıllarınca dalga geçerek. Daha yeni bir konudaha açıldı adam belli bir miktar param var faiz haram olduğu için başka bir şeye yönlenmek istiyorum deyip fikir almak istemiş, hemen yazmışlar yok parayı bana ver haramı bana yazılsın falan. İnan ya da inanma kimseyi alakadar etmez ama sen nasıl saygı bekliyorsan karşındakinin görüşünede saygılı ol.
Ayetler genel olarak peygamberlerin mucizeleri, Firavun'un sihirbazları ve kafirlerin peygamberlere "sana büyü yapılmış" iftirasından bahsediyor.Tevhid Meali
Elinizde bulunan “Tevhid Meali” 2006-2018 yılları arasında Kur’ân üzerine yapılmış çalışmaların bir meyvesidir. Tohumu Yusuf’un (as) diyarı olan Mısır’da atılan bu çalışma, meyvesini yine Yusuf’un (as) medresesi olan zindanda vermiştir.tevhidmeali.com
Haksız yere adam öldürmeyi de yasaklıyor ama öldürürsen cezası var. Kötülüklerin işlenemedigi, niyet bile edilemedigi bir yerde kim iyi kim kötü nasıl belli olur, yani insanin icinde kötülük varsa ortaya nasıl çıkar da cezasını alır?Hocam peki yaradan neden büyüyü kötülüyorsa büyü yapan kişinin yaptığı şey gerçekleşebiliyor.
Saçma olduğu için inanmıyoruz zaten. Bilimsel hiçbir dayanağı olmayan, hayalperest Arap milletinin uydurduğu şeyleri açıkça söylüyoruz. Bu dalga geçmek değil, karşıda ki insanı uyandırmaktır.Buna bakarak bende birçok örnek veririm, suistimal edip insanları kandırmaya çalışanlara bakarak bir şeye yoktur demekte mantıksız, bu aynı şeye benziyor bazı Amerikalı'ya da Avrupalıların tüm Müslüman'ların terörist ya da kafa kesiyorlar demelerine benziyor. Konu zaten büyü var mıdır yok mu dur değil, fakat inancı olmayan insanların sürekli bu tür konulara atlayarak, bunlar saçma bunlar komik büyü yoktur din yoktur vesaire gibi söylemlerle olaya atlaması. Kendi inandığınızı başkalarına kabul ettirmeye çalışmayın diyorlar ama kendilerine dini şeyler komik geliyor ve bunu dayatmaya çalışıyorlar, üstelik akıllarınca dalga geçerek. Daha yeni bir konudaha açıldı adam belli bir miktar param var faiz haram olduğu için başka bir şeye yönlenmek istiyorum deyip fikir almak istemiş, hemen yazmışlar yok parayı bana ver haramı bana yazılsın falan. İnan ya da inanma kimseyi alakadar etmez ama sen nasıl saygı bekliyorsan karşındakinin görüşünede saygılı ol.