Kondansatör değerleri ve önemi

Kapasitörün full dolar maksimum voltaj değerinden bağımsız olarak. Burada sana hangi değer kapasitör kullanman gerektiğini hesaplayamam ama ben olsam 1000UF civarı bir değer ile başlardım. Aslında kaliteli şarj cihazı kullanırsan onların çıkışlarında zaten kendi kapasitörü oluyor böyle bir sorun olmaması lazım.
Kendi kondansatörü biraz kaliteli değil sanırım. Deneyeceğim teşekkürler.
 
Arduionun enerji aldığı 5V'luk hatta koyacağım. Elimde 5V değerinde kondansatör olmadığından daha yüksek gerilim değerlerine sahip kondansatör sıkıntı çıkarır mı diye soruyorum.
 
Ardunio dijital çıkış pinlerinin verebileceği akım 100ma civarıdır , motor gibi ekipmanları ardunio'ya bağlamayın sakın böyle bir hata yapmayın yakarsınız. Motor gibi aletleri ayriyetten batarya ve röle ile beslemen gerekir. Röle de olmaması gerek ama küçük motorlar için sıkıntı olmaz . Motorlar mosfet ile sürülür .
 
Kondansatörde yazan Volt tutabileceği en fazla Voltajı gösterir. 20V'lık bir kondansatörde 5V'la şarj edebilir desarj sırasında 5V'u alabilirsiniz ancak 35V'luk bir şarjla şarj etmeye kalkarsanız kapasite aşımıyla bozunmaya patlamaya başlar.

Arduino'nun girişine paralel bağlayacağınız kondansatör giriş sinyalini parazit ve dalgalanmadan arındıran bir filtre gibi çalışır, eğer kapasitörün uF kapasitesini arttırırsanız agresif iniş ve çıkışlarıda tutabilecek kadar güçlendirmiş olursunuz ancak Arduino'da zaten bunu yapan çok daha gelişmiş bir katman var.

Arduino tek başına 5V ile beslenemez ancak MCU'su beslenir. 5V güç kaynağını değiştiremiyorsanız Arduino girişine voltaj yükseltici bir devreden gelen bir giriş voltajı bağlamalısınız.
 

Geri
Yukarı