Konsollarda korsan oyun var mı?

Konsollarda zaten offline olarak korsan oynayabilirsin sadece. İnternete bağlanınca ban yeme ihtimalin var. Konsolun depolama alanından yararlanacaksın.
Bu ban olayı bu arada direkt konsolun kendisine oluyor, PSN hesabına değil. Yani hiçbir şekilde online olarak kullanamıyorsun.

Diskte işletim sistemi kurmak gibi galiba hocam değil mi?
Evet hocam harici diskler üzerinden. Yani yine de bilmiyorum PS4'te farklı olabilir. Ama PS3 bu şekilde oynatıyor. Muhtemelen PS4'te de pek bir şey değişmemiştir.

Bu ban olayı bu arada direkt konsolun kendisine oluyor, PSN hesabına değil. Yani hiçbir şekilde Online olarak kullanamıyorsun.

Evet hocam harici diskler üzerinden. Yani yine de bilmiyorum PS4'te farklı olabilir. Ama PS3 bu şekilde oynatıyor. Muhtemelen PS4'te de pek bir şey değişmemiştir.

Xbox'da var mı bu kırma sistemi hocam?

PC mimarisi taşıdığı için olmama ihtimali sıfır. Yine de belli başlı korumaları vardır, dediğim gibi araştırmak lazım.

Peki hocam son olarak bir sorum daha var kırma işlemi bildiğimiz PC'deki crack tarzımı yani zararı var mı konsola. Virüs tarzı yani.

Peki hocam son olarak bir sorum daha var kırma işlemi bildiğimiz PC'deki crack tarzımı yani zararı var mı konsola. Virüs tarzı yani.

Kırmanın ilerleyen günlerde zararı olur mu?

Kırmanın ilerleyen günlerde zararı olur mu?
Hocam Xbox hakkında pek bilgim yok, çünkü hiç kullanmadım. Tek bildiğim PC mimarisine sahip olduğu, ve korsan kullanıma çok kolay ulaşabiliyor oluşu. PS3 kullandım, ondan yola çıkıyorum. PS'de PC'deki gibi direkt olarak kırma işlemi söz konusu değil. Çünkü indiripte korsan oynayacağın oyunlar, orijinal oyun disklerinden kopyalanan oyunlar oluyor. Adamlar yalın haliyle sitelere ya da torrente ıvıra zıvıra yüklüyor, onu indiriyorsun ve makinenin sabit diskine yüklüyorsun. Tabi bazı uploader'lar virüste enjekte edebilirler içine, ama çok nadir.

Asıl olay oyunu yükledikten sonra başlıyor. Yani PS'de direkt oyuna crack yöntemiyle müdahale etmiyorsun. Makineye ayrı bir 3. parti yazılım yüklüyorsun, onun üzerinden yüklediğin oyunu açıp oynuyorsun. Bu 3. parti yazılımın ismi de şuan aklımda değil. Ancak şuanda PS3'te iki tane bu tip yazılım var diye biliyorum. Ben kullandığım zamanlarda indirip oynamıştım, ama sıkıldım ve bıraktım. PS4'te de muhtemelen bu mantıkla işliyordur. Dediğim gibi araştır. Bu arada bahsettiğim yazılımlar da virüs içeriyor olabilir, ama olmaya da bilir. Ama oyunun direkt olarak kendisinde olması söz konusu değil.

Kırmanın da dediğim gibi, ban yeme ihtimalinden dolayı zararı olabilir. Ama onun dışında pek yok. Ben PS3te ban da yemedim, ama yiyen varmış o yüzden dikkat et.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı