Şu an 22 yaşındayım ama belki ilginç gelse de bu sorunu neredeyse on senedir yaşıyorum, yani çocukluğumdan beri. Hayatı yaşarken her anda ciddi bir endişe yaşıyorum, bu endişe bazen ciddi şeyler olabilirken bazen çoğu kişinin önemsemeyeceği şeyler de olabiliyor. Kendi tarafımdan herhangi bir karar verdiğimde bu kararım sonucu olumsuz bir şey yaşadığımda inanılmaz bir suçluluk duygusu yaşıyorum, ilginç tarafı aynı duyguyu bu olumsuzluğun suçlusu ben olmadığımda da yaşıyorum, örneğin satın alığım bir ürün bunun çözümü olsa bile üreticinin hatası nedeniyle arızalı çıkması gibi önemsiz sayılabilecek şeylerde bile çok ciddi bir suçluluk duygusu yaşıyorum. Bunun dışında hayatımın her anında her hareketimi yargılayan bir yargıç sürekli konuşuyormuş gibi hissediyorum, bu belli bir noktadan sonra çok yormaya başlıyor. Sürekli endişe yaşıyorum ancak özellikle yoğun bir suçluluk duygusu hissettiğimde kalbim yerinden fırlayacak gibi çarpıyor, kalp atışım 100'lerin üstüne çıkıyor ve tansiyonum yükseliyor. Neredeyse verdiğim her karar sonucunda bu duyguyu yaşadığım ve aşırı kötü bir his olduğu için bu durum beni hiçbir karar vermeden ot gibi bir yaşam sürmeye teşvik ediyor. Geçmişte (en son birkaç sene önce) bu nedenle doktora gitmiştim ancak işe yaramadığı için bıraktım ve bir daha gitmek istemiyorum, herhangi bir ilaç kullanmıyorum. Daha sakin, içimde her eylemimi hiç durmadan yargılayan bir yargıç olmadan ve endişe duygusunu hayatın her anında değil sadece gerektiği zamanlarda dozunda yaşamak istiyorum, ama bu kolay gelse bile bir türlü başaramıyorum. Şimdiye kadar her gün bir saat tempolu yürümek veya koşmak gibi şeyler denedim, ancak onlar da duygu durumumu değiştiremedi. Bu konuda önerilerinizi bekliyorum, daha iyi hissetmeyi çok istiyorum.