Kontrol ve otomasyon mühendisliği nedir?

WageR

Kilopat
KOM (kontrol ve otomasyon mühendisliği). Bu bölüm dikkatimi çekti. Biraz araştırdım ancak buraya da bi danışmak istedim. Bilgi sahibi olan arkadaşlar biraz aydınlatabilir mi?

KOM (kontrol ve otomasyon mühendisliği). Bu bölüm dikkatimi çekti. Biraz araştırdım ancak buraya da bi danışmak istedim. Bilgi sahibi olan arkadaşlar biraz aydınlatabilir mi?
Özet geçeyim, okuduğum bölüm. Genellikle sanayi çatısı altında ki büyük küçük işletmelerde, insan gücüyle çalışmayan her türlü makine, cihaz, aracın işleyişini, çalışmasını, bakımını kontrol ve takip etmek, her türlü sorunlara karşı çözüm üretmek.

Böyle düşününce iş imkanı çok gibi geliyor... Peki önerir misiniz... ? Sadece 2 üniversite de var yanılmıyorsam... Sıralamanız nasıl dı...

Böyle düşününce iş imkanı çok gibi geliyor... Peki önerir misiniz... ? Sadece 2 üniversite de var yanılmıyorsam... Sıralamanız nasıl dı...
Ben lisede de otomasyon okudum. Evet iş imkanı fazlasıyla çok, ama ben önermiyorum. Sanayi ortamı gerçekten çok farklıdır. Girdiğiniz işletme çok önemli bu konuda. İstediğiniz üniversiteyi okuyun, iş tecrübeniz olmadığından dolayı ilk 2-3 sene üretimde çalışabilirsiniz. Buda hoş bir durum değil. Stajlar kurtarmıyor maalesef.
İlk okul mezunu vardiya amiri sadece işten anlayan anlayışsız bir adamın emri altında koskoca mühendislik okumuş teorikte bilgisi amirinden kat kat daha fazla olan biri olabilirsiniz.
İçinizi karartmak değil amacım, en kötü tarafından anlatıyorum durumu ki ileride şaşırmayın.
Her hâlükârda 2-3 sene sonra rahat konuma erişeceksiniz. Kariyeriniz asıl o zaman başlar.
Eğer otomasyona ilginiz var ise düşünmeden okuyun, yok ise hiç bulaşmayın. KPSS'ye ağırlık verin ya da ilginiz olduğu bir bölümü tercih edin.

İnternetten baktığım da sadece İTÜ ve yıldız teknik de var... Belki vakıf üniversitesi de vardır ama neden bu kadar az sayısı...

Ben mekatronik mühendisiyim iş kapsamı çok yakın benim bölümüme tavsiye ederim kontrol otomasyonu piyasada 1 2 senelik tecrübeyle güzel maaş alabileceğin iş bulabiliyorsun severek yapabilirim bu mesleği dersen güzel bir bölüm

Bir mühendis ile konuştum da çoğu fabrikada aslında kontrol ve otomasyon mühendisinin yapması gereken işi, elektrik elektronik mühendisi de yapabiliyor ve tercih ediliyor dedi. Bu biraz düşündürücü. Siz ne dersiniz ? Gerçekten böyle mi ?

@WageR bahsettiğin durum hemen hemen tüm mühendislik dalları için geçerli birbirinin işlerini yapabiliyorlar. İşini iyi yapabiliyorsan ve bunu insanlara gösterirsen yani piyasadaki tabiriyle kendini iyi satabilirsen tercih edilen hep sen olursun.Özetle piyasanın işleyişi bu şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…