Kontrolcünün Dpad'i ve kumandası düzgün çalışmıyor

assure

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Başlıakta dediğim gibi sorunum bu daha önce de yazıp bir sonuç alamamıştım. O yuzden tekrar yazıyorum umarım bu sefer sorunumu çözebilirim. Şimdi benim sorunum şu Dpad'e tıkladığımda sol kumanda kolu gibi çalışıyor, sol kol ise dpad gibi Steam girdisiyle biraz uğraşarak oynayacağım oyun için hallediyorum ama artık çözmem gerek. Yardımcı olursanız sevinirim.

görsel_2025-11-29_201712972.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, önce herhangi bir gamepad test sitesine gidip test yapın (önerim: Hardware Tester). ondan sonra ise, o oyun için Steam Input’u devre dışı bırakıp yeniden etkinleştirin. Bu da işe yaramazsa, kontrol cihazının driver’ına veya firmware’ine reset atmayı deneyin.

Hocam, önce herhangi bir gamepad test sitesine gidip test yapın (önerim: Hardware Tester). Ondan sonra ise, o oyun için Steam ınput'u devre dışı bırakıp yeniden etkinleştirin. Bu da işe yaramazsa, kontrol cihazının driver'ına veya Firmware'ine reset atmayı deneyin.

Zaten test yaptım ayrıca Steam girdisini devre dışı bırakıpta denedım hatta Epic Games'ten GoW oynarken bu sorunu yaşadığım için Steam girdisiyle ayar yapmam gerekmişti ve controlcümün driverini indirmiştim ama kablolu kablosuz hiçbir şekilde kontrolcüyü algılayamadığı için oradan da bir şey yapamadım.

Kullanım kılavuzunda dpad ve sticklerin yerini değiştirme ayarını arayın hocam
öyle bir ayar vardı denedim onu ama bu seferde oyunda klavye mouse ve kontrolcü arasında gidip gelmeye başladı o yüzden oda işe yaramadı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı