Konu anlatım videosunda soru hocadan önce çözülmeli mi?

spartaxus

Centipat
Daha fazla  
Konu anlatımı izlerken önce soruyu kendim çözmeye çalışıp sonra hocanın çözümünü izliyorum fakat bu şekilde 1 saatlik video 2,5 saat oluyor çok vakit kaybettiğimi düşünüyorum. Sizce doğru mu yapıyorum yoksa sadece konu anlatımını dinleyip geçeyim mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu anlatımı izlerken önce soruyu kendim çözmeye çalışıp sonra hocanın çözümünü izliyorum fakat bu şekilde 1 saatlik video 2,5 saat oluyor çok vakit kaybettiğimi düşünüyorum. Sizce doğru mu yapıyorum yoksa sadece konu anlatımını dinleyip geçeyim mi?
Doğru yapıyorsun başka türlü öğreneme gerçekleşmez zaten

Bu şekilde sağlam öğrenip test çözmeye daha az zaman harcarsın. Soruların mantığını anlayınca zamanla süre azalır.

Millet bunun için ders çalışma işini son güne bırakmıyor. Asıl öğrenme bu şekilde yapılır. Hocadan önce çözersiniz, sonra hocanın nasıl çözdüğüne bakarsınız. Akılda daha kalıcı olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı