Konu İçerisinde Raporladığımız Mesajı Gizleyebilme Hakkı Tanınmalı Mı?

294144

Hectopat
Katılım
25 Aralık 2019
Mesajlar
1.839
Makaleler
3
Çözümler
4
Merhaba. Özellikle "Alternatif Hayat" bölümünde, diğer kategorilerin alt başlıklarına nazaran daha sıklıkla karşılaştığım; gereksiz, kırıcı, uygunsuz üslup kullanılan, konuyla ilgisi olmayan, konu sahibine ve konuya dahil olmuş üyelere karşı rahatsız edici söylemler içeren mesajları, rapor ile moderasyon ekibine bildirdikten sonra "Bu mesajı gizle" ya da "Görmezden gel" gibi bir hakkın, forum tarafından üyelere tanınması gerektiğini düşünüyorum. "Engelle o zaman" diyebilirsiniz; lakin bu gibi tutumları, kimi zaman engellemek istemediğimiz üyelerden de görebiliyoruz. Ayrıyeten yeni üye olmuş, mevcutta 5-6 mesajı bulunan, haftada 1-2 mesaj atması bile garanti olmayan üyeler de var ve bu üyeleri attığı tek mesaj için kara listeye eklemek bana saçma geliyor. Kara liste böyle dolar da gider o zaman.

Özellikle gerekçe bildirerek olması gerektiğini (düşündüğümü) belirttim. Bunun nedeni ise bazı kullanıcıların bu hakkı, kendilerine göre farklı yorumlayıp suistimal etme ihtimalinin her zaman bulunmasından kaynaklanıyor. Konu içerisinde kendisine yöneltilmiş yapıcı bir eleştiriyi görmezden gelip, aynı olumsuz tutumuna ve söylemlerine bu hak ile birlikte daha rahat eyleme dökme gibi bir riski de var.

Bu hak üyelere tanınsa avantajları ve dezavantajları neler olurdu? İşleyişi anlattığım gibi olumlu yönde olur muydu? Rasyonel bir tutumla, efendi bir şekilde tartışmak istiyorum.
 
Güzel olurdu aslında. WP'deki benden sil seçeneği gibi.
Kişiyi görmezden gelebiliyorsunuz hocam. İmleci kullanıcının üzerine getirip "görmezden gel" seçeneğine tıklamak yeterli.
(...)
"Bu mesajı gizle" ya da "Görmezden gel" gibi bir hakkın, forum tarafından üyelere tanınması gerektiğini düşünüyorum. "Engelle o zaman" diyebilirsiniz; lakin bu gibi tutumları, kimi zaman engellemek istemediğimiz üyelerden de görebiliyoruz. Ayrıyeten yeni üye olmuş, mevcutta 5-6 mesajı bulunan, haftada 1-2 mesaj atması bile garanti olmayan üyeler de var ve bu üyeleri attığı tek mesaj için kara listeye eklemek bana saçma geliyor. Kara liste böyle dolar da gider o zaman. (...)
 
XenForo nun eklentisiz böyle bir sistemi olduğunu hatırlamıyorum.
 
Teşekkürler. Aslında buradaki konu farklı; lakin yine de mesajınız için teşekkür ederim.
Hocam düşünceniz güzel bence ancak uygulanması biraz meşakkatli olur.Mesajı gizle dedikten sonra browser a cookie veya session ile ekleyecek.XenForo da backendde bu kontrolü sağlayıp o mesajı es geçecek(sesli düşünüyorum).İmkansız değil ancak uğraştırır ama mantıklı.
 
Hocam düşünceniz güzel bence ancak uygulanması biraz meşakkatli olur.Mesajı gizle dedikten sonra browser a cookie veya session ile ekleyecek.XenForo da backendde bu kontrolü sağlayıp o mesajı es geçecek(sesli düşünüyorum).İmkansız değil ancak uğraştırır ama mantıklı.
Teşekkür ederim fikriniz için.
 

Geri
Yukarı