Kopma ve Lag düzelmesi için hız düşürmesi mantıklı mı?

OwneR

Hectopat
Katılım
22 Ocak 2017
Mesajlar
168
Yer
127.0.0.1
Merhaba,
TurkNet kullanıcısıyım, internetimde sürekli kopma, yüksek ping istikrarsızlık var 100Mbps paket kullanıyorum ama ilk aldığımda 75Mbps sonrasında 30-40Mbps'lere kadar düştü ve en sonunda 12-16Mbps'lere kadar zayıflama oldu. İnternet kesintileride cabası, dün destek talebi açtım ve kopmayı teyit ettiler. Türk Telekom ekiplerine kayıt açtılar bugün Türk Telekom çalışanı aradı beni ve bu sorunu çözebilmenin yolu internet hızını 50Mbps'ye düşürmek sorunu çözeceğini ilettiler. Bant genişliğinin yüksek internet hızında stabil olmadığını bildirdiler. Sizce bu doğru mu? Mantıklı bir çözüm mü?

1620373782529.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aldığınız hız arttıkça SNR Margin yani Gürültü marjında azalma oluyor. Bu da hattın stabilitesini azaltıyor.

50'ye sabitleyince SNR Margin artacağı için stabilite artacaktır. Eğer size yetiyorsa 50 Mbps sabitletip deneyebilirsiniz.
Kendim modemden SNR değerini arttırdım, sonuç aşağıda.
 

Dosya Ekleri

  • sonra.png
    sonra.png
    34 KB · Görüntüleme: 52
Aslında ilk resim için söylemek gerekirse SNR oranı yeterli gözüküyor. 8 dB ve üzeri kabul edilebilir değer. Aşağısında kopma yaşanabilir. 68 Mbps indirme hızına karşılık 8 dB elde edildiğine göre bu hızdan aşağısında kopma olamaması lazım. Garanti olsun 50-60 seviyesine çekilebilir. Yine kopma oluyorsa sorun SNR'den kaynaklı değildir.

Benim de ping değerinde eskiye nazaran yükseliş oldu. Türknet 4-5 aydır iyiydi ama 1 aydır eskiye nazaran 10-15 ms fazla ping çıkıyor. Şikayeti dile getirdiğimde sorun yok deyip kapatıyorlar. Pandemi yüzünden oluşan yoğunluğu kaldıramıyorlar galiba.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı