Kopya Çekerken Yakalandım

Geçenlerde başıma kötü bir olay geldi. Sınavda kopya çekerken asistan kopya kağıdımı gördü ve sınav kağıdı ile birlikte aldı. Ben de dışarı çıktım. Herhangi bir tutanak vs. söz konusu olmadı. Çıktığım gibi eve geçtim fakat konuştuğum arkadaşlarım disiplin suçu olduğunu söylediler ve 6 aya kadar uzaklaştırma alabilirmişim. Bizim okulda yakalanıp ceza almayan arkadaşlarım çok oldu. Hoca beni disipline verirse, bundan nasıl ve ne zaman haberim olur? Birkaç gündür inanılmaz derecede kafamı kurcalıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçenlerde başıma kötü bir olay geldi. Sınavda kopya çekerken asistan kopya kağıdımı gördü ve sınav kağıdı ile birlikte aldı. Ben de dışarı çıktım. Herhangi bir tutanak vs. söz konusu olmadı. Çıktığım gibi eve geçtim fakat konuştuğum arkadaşlarım disiplin suçu olduğunu söylediler ve 6 aya kadar uzaklaştırma alabilirmişim. Bizim okulda yakalanıp ceza almayan arkadaşlarım çok oldu. Hoca beni disipline verirse, bundan nasıl ve ne zaman haberim olur? Birkaç gündür inanılmaz derecede kafamı kurcalıyor.

Evet devlet üniversitelerinde çok büyük cezası var doğru. Asistan tutanak tuttuysa, 1 hafta 10 gün içinde savunmanı almak için arayacaklar gidip savunmanı yapacaksın sonra sonucu bekleyeceksin. Suçun sabitse büyük ihtimal uzaklaştırma alırsın. Ama sen içerdeyken tutanak tutmadıysa tuttuğunu zannetmiyorum.

Üniversitede kopya maalesef çok büyük sıkıntı olur. Asistan ile görüşün. Tutanak tutulmamasını rica edin. Çünkü bu sicilinize işlenir. Alacağınız disiplin suçu da cabası.
Biz sınav gözetmenliğinde biraz daha insaflı davranırdık. Kağıdını alır, sıfır verirdik. Bir arkadaşım ise hiç uğraşmaz, sınavdan sonra tutanak hazırlar, dersin hocasına verirdi. Hocanın insiyatifinde ceza alanlar da gördüm, affedilip o dersten kalmaya razı olanlar da.

Hiçbir şey olmaz.

Hiç bir şey olmayacak merak etme ha asistan olduğu için ego kasmak adına üzerine gelebilir de sen gidip hocaya özür dilersen en fazla dersin finaline gelme 1 sene daha aynı dersi alırsın ama okuldan atılma falan hikaye korkma boşuna.

Asistan sana rapor yazarsa kopya diye git hocayla konuş hocam ben finale gelmeyeyim aynı dersi tekrar almaya razıyım de yırtar atar şikayet kağıdını.

Tutanak tutulursa 6 ay uzaklaştırma alırsın ve derslerden kalmış sayılırsın o dönem ki Asistana rica et tutanak tutmasın peşinden koş.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı