Kopya çekildiği için tutulan tutanak sicile işler mi?

Hiç çekmedin mi?

Gerek oluyor bazen.
Ortaokuldu babamın isteği ile imam hatip de okudum. Arapça harici tüm derslerim süperdi. Arapça dersini dinlemezdim ve sevmezdim. Sınavda da kopya ile 90+ puan alırdım. Tek kopya çektiğim ders Arapça. Bazen çekmek gerekebiliyor.
Çekmedim çalışıp hep yüksek alırdım çalışan yapar kendime güveniyorum aciz değilim başkalarından veya dolaylı faydalanayım

Çekmedim çalışıp hep yüksek alırdım çalışan yapar kendime güveniyorum aciz değilim başkalarından veya dolaylı faydalanayım.

Duyar kasma. Örneğin ileri ki hayatında Almanca ile hiç işi olmayacak birinin iki gün sonra unutacağı Almanca dersini alıp almaması onun için hiçbir şey değiştirmez değil mi? Dolayısıyla bu kişi Almanca sınavında kopya çekerse aciz falan olmaz. Aksine ona zorla Almanca öğretmeye çalışan eğitim sistemi aciz olur.

Neden kopya çekersiniz ki..
20 senelik öğrenim hayatım boyunca okula gitmek için uyandığım istisnasız her sabah küfürlerle, lanet ederek yataktan kalktım. Tek bir gün dahi okula severek, mutlu ve huzurlu gittiğim olmadı. Kapısından girerken hissettiklerimi kolay kolay yazıya dökemem forum kuralları dışına çıkmadan. Sınıfları, sınavları sadece bitsin bu çile diye geçtim. Ben ve benim gibi okuldan, ders çalışmaktan, notlardan fobi derecesinde nefret eden insanlar için en uygun kaçış yoludur çünkü kopya.

Gayet tabi çekilmesini ben de doğru bulmuyorum ve sarfedilecek hiç bir cümle kopyayı haklı gösteremez fakat herkesin kendince geçerli sebepleri de olabilir.

Kopya çekmek kınama cezası alınmasını gerektiren bir davranıştır ve kınama cezası sicile işlenir. Lakin işleyiş şöyle olur kurul toplanır ve size ceza verir, mezuniyetinizden önce ise bu suçunuzun sicile işlenip işlenmemesi konusunda okul yönetimi toplanır ve %99 sicile işlenmez. Ha gerçek uygulaması şudur öğretmenler tutanak tutar sende korkarsın bir daha yapmazsın, sınavdan 0 alırsın ve hayatınıza devam edersiniz.
8. Sınıfım son sınavlar zaten kınama cezası verilmedi tutanak imzalatıldı e okula K(kopya) gireceklerini söylediler yani 0 ama umarım sicile geçmez ilk defa tutanak yedim ve ilk defa yakalandım

Duyar kasma. Örneğin ileri ki hayatında Almanca ile hiç işi olmayacak birinin iki gün sonra unutacağı Almanca dersini alıp almaması onun için hiçbir şey değiştirmez değil mi? Dolayısıyla bu kişi Almanca sınavında kopya çekerse aciz falan olmaz. Aksine ona zorla Almanca öğretmeye çalışan eğitim sistemi aciz olur.
Ne alakası var? Almanca ile kıyaslıyorsunuz. Ben kendimde öğretmenlik okuyorum ve öğrenim hayatım boyunca hiç kolay şeyler yaşamadım öğretmenim bizleri döverdi kaba yöntemler uygulardı o an ki ailevi durum psikolojik durum ne olursa olsun kopyayı haklı çıkarmaz yetemiyorsa kişi alacağı puanı göze almalı yoksa istemiyorsa ona göre gayret göstermeli. Altında sebepler arayıp kopyayı haklı çıkarmasın kimse başkası emek verip çalışsın o kişi de onun emeğini yesin yok öyle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı