Korece öğrenmek ne işe yarar?

Kore'de eğitim dışında koreceyi günlük hayatta zaten kolay kolay kullanmanız gerekmez. Yani eğer öğrenirseniz ama Kore'de eğitim kararından vazgeçerseniz korecenin Kore'de sosyalleşebilmek, dili bilenler ile tanışıp arkadaşlık edinmek, filmleri-dizilerini vb yani içeriklerini tüketebilmek dışı büyük bir etkisi olacağını sanmıyorum. Bir de turizm alanında ilerlerseniz korece bilgisi ülkemizde pek yer buluyor mu tam bilgim yok ama katkısı olabilir.
Teşekkürler

Otomobil sektörünün yoğun olduğu yerlerde belki işinize yarayabilir. Korelilerle otomobil sektörümüzün ne durumda olduğunu bilemiyorum da aklıma o geliyor ve Korece, Japonca öğrenilmesi zor diller arasındadır. O dilde ustalaşmak için hemen hemen 2 bin saatinizi harcamanız gerekir. Bu dile 2 bin saat harcayacağınıza bin saat civarı İngilizce, bin saat civarı da Almanca ya da iş yapabilecek farklı Avrupa dilini öğrenmeyi tercih ederseniz, sırtınız yere gelmez. Benden tavsiyedir. :) Bir dile 1000 saat harcarsanız, ortalama B1-B2 arası olursunuz ve bu da gayet yeterli.

Türkiye'de yaşayan bir birey bu dilleri öğrenmeli. Arapça tüm dünyada önemli bir dil özellikle uluslararası çalışan şirketler ve turizm sektörleri bu dillere hakim çalışanlar arıyorlar. Süslü püslü Avrupa'da konuşuluyor diye İtalyanca Fransızca'ya öncelik verilmemeli. Ha İtalya'da Fransa'da iş yapacak yahut yaşayacaksan başka...
İngilizce dünya standardı olduğu için herkesin bildiğini ya da bilmesi gerektiğini varsaydığım için belirtmeye gerek duymadım.

Gelen sığıntıların dilini öğrenmek zorunda değil kimse. Herhangi bir Avrupa ülkesinin dili çoğu yerde işe yarar.

Gelen sığıntıların dilini öğrenmek zorunda değil kimse. Herhangi bir Avrupa ülkesinin dili çoğu yerde işe yarar.
Ne alakası var ben zorundalık gibi bir söylemde bulunmadım ki zaten. Finans,inşaat,turizm sektörleri bu dilleri bilen personellere ihtiyaç duyuyor. Yaşadığınız ülkeye göre de değişir ben Türkiye için örnek verdim KKTC için de geçerli. Almanyadaki Alman nüfusunun bazısı da Türkçe öğreniyor zira Almanyada Türkçe dilini kullanan azımsanmayacak bir nüfus var ve şirketler de var. Sığıntı derken ne demek istediğinizi de anlayamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı