Korku filmi sonrası konuşmada bozulma

ardabab

Picopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Size uzun süreçli bir olayı anlatmak istiyorum. Bu anlatacağım olayda ne eksik var ne fazlalık var. Her şeyi olduğu gibi anlatacağım.

Ben bundan 2 sene önce ben sevgilimle dışarı çıktım ve evde kuzenim ve kardeşimi yalnız bıraktım. Ben eve 1-2 saat sonra döndüğümde kuzenimin kardeşime "it" adlı palyaçoları konu alan bir film ve korkunç. O zamanlar da kardeşim 4 yaşında ve o yaştaki bir çocuk için etkileri fazla olmalı.

Bu olaydan 1-2 gün sonra kardeşim ağlamaya ve evin içinde hiçbir yere yalnız gidemez oldu. Konuşacağı kelimelerin başına farklı harfler ekleyip hafif kekeme gibi söylemeye başladı. Örneğin "araba" diyecekken "eeee-a-a-araba" diyordu. Kardeşimi bu olaydan sonra tam kelimeyi bilmiyorum ama "uzman" gibi birine götürdüler. Bu olay o zamanlık çözüldü.

Ve şu yakın zamanda onu bu şekilde konuşmasını tetikleyen bir şey var ve ne olduğunu bilmiyorum. Burada böyle bir konu açtım ve sizin görüşlerinizi almak istedim. Şimdiden teşekkürler.

Öncelikle merhaba. Size uzun süreçli bir olayı anlatmak istiyorum. Bu anlatacağım olayda ne eksik var ne fazlalık var. Her şeyi olduğu gibi anlatacağım.

Ben bundan 2 sene önce ben sevgilimle dışarı çıktım ve evde kuzenim ve kardeşimi yalnız bıraktım. Ben eve 1-2 saat sonra döndüğümde kuzenimin kardeşime "it" adlı palyaçoları konu alan bir film ve korkunç. O zamanlar da kardeşim 4 yaşında ve o yaştaki bir çocuk için etkileri fazla olmalı.

Bu olaydan 1-2 gün sonra kardeşim ağlamaya ve evin içinde hiçbir yere yalnız gidemez oldu. Konuşacağı kelimelerin başına farklı harfler ekleyip hafif kekeme gibi söylemeye başladı. Örneğin "araba" diyecekken "eeee-a-a-araba" diyordu. Kardeşimi bu olaydan sonra tam kelimeyi bilmiyorum ama "uzman" gibi birine götürdüler. Bu olay o zamanlık çözüldü.

Ve şu yakın zamanda onu bu şekilde konuşmasını tetikleyen bir şey var ve ne olduğunu bilmiyorum. Burada böyle bir konu açtım ve sizin görüşlerinizi almak istedim. Şimdiden teşekkürler.

Hocam ne yapabileceğiniz hakkında bir bir fikrim tam olarak yok ama bir öneri ne olursa olsun o kuzeninizle kardeşinizi aynı yerde bırakmayın 4 yaşında bir çocuğa korku filmi izletmek nedir ya.

Filmlerde neden yaş sınırlaması olduğunu anlamışınızdır umarım.
Umarım kalıcı bir psikolojik sorun bırakmaz kuzeninizede fırça çekseydiniz keşke.

Bizlik bir durum yok maalesef daha kötü olabilir durum ilerleyebilirim uzmana tekrar gitmeli biri gelir aynı filmi tekrar izletin geçer falan der sizde denersiniz sorun daha da büyüyebilir.
Aynı filmi tekrar izletmek mi? Hayatımda gördüğüm en saçma mantık.
Daha önceden götürdüğünüz uzmana tekrar götürmenizi öneririm hocam.

Aynı filmi tekrar izletmek mi? Hayatımda gördüğüm en saçma mantık.
Daha önceden götürdüğünüz uzmana tekrar götürmenizi öneririm hocam.

Anlama sorunların var galiba cümlenin başında "biri gelir" kullandım. Eğer biri bunu derse ve sizde denerseniz durum daha kötü olabilir uzmana gidilmeli diyorum tam okumadan yorum yapmayın. :)

Benim kardeşim 7 yaşında ve dediğiniz gibi kekeliyor bu gayet normal bir durum bazen konuşması düzelip yine oluyor dediğim gibi normal bir şey.Hatta önceden kekelemiyordu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı