Korku oyunları hala oynanır mı?

Korku oyunlarından kastın Dead Space gibi atmosferi ve sesleri ile korkutmayı başaran bir oyunsa evet. Fakata saçma sapan bir anda ekrana bir şey çıkaran ve senin de refleks olarak korkmanı sağladığın oyunlardansa hayır, o oyunlar hep çöptü ve her zaman çöp olacak. İnsanlar ne keyif alıyor anlamıyorum Jumpscare'lerden.

Korku oyunlarından kastın Dead Space gibi atmosferi ve sesleri ile korkutmayı başaran bir oyunsa evet. Fakata saçma sapan bir anda ekrana bir şey çıkaran ve senin de refleks olarak korkmanı sağladığın oyunlardansa hayır, o oyunlar hep çöptü ve her zaman çöp olacak. İnsanlar ne keyif alıyor anlamıyorum Jumpscare'lerden.

Hocam onları geçtim zaten ben Resident Evil Outlast vb. büyük yapımlardan bahsediyorum.

Oynadığım oyunlar arasında çoğu zaman önemli yer tutan korku oyunlarına çok küçükken Escape From 1428 Elm Street adlı Adobe Flash oyunuyla başladım. Ardından Indie ve benzeri olan FNAF serisi, Jeff the Killer, Slender the arrival, The rake, Among the sleep, Little Nightmares oyunlarıyla devam ederken Outlast, Outlast: Whistleblower, Outlast 2, Resident Evil 2, 3, 4, 7, village oyunlarını bitirmekten tutun scp ve lurking gibi oyunları bile oynadım. Yani uzun lafın kısası korku oyunlarıyla içli dışlı bir insan olarak dün PlayStation'da bitirdiğim Resident Evil Village'ın ardından korku oyunlarını bırakma kararı aldım. Yeni çıkan korku oyunları kandan, güzel grafiklerden ve aşırı abartılı hikayelerden başka hiçbir şey içermiyor. En sevdiğim korku oyunu olan Outlast gibi gerilimi dolu dolu yaşatan tek başına açmaya korktuğun ve merak uyandıran, ürkütücü hikaye içinde seni sürükleyen, bitirdikten sonra etkisinde kaldığımız o yapımları artık çok az hatta hiç göremiyoruz. Outlast Trials 4 kişi oynanacakmış saçma geliyor bana ve bu artan kurda fiyatlar uçtuğu için muhtemelen Outlast Trials'ı almayacağım. Peki hocalarım korku oyunu sektörünün bu gidişatı hakkındaki sizin fikirleriniz neler? Korku oyunları hala oynanabilir mi?
''Korku oyunları hala oynanır mı?'' sorusu oldukça kişisel bir soru. Oyun türünü ve ilgili oyunları seviyorsanız, gelecek oyunların sahip olduğu hikayeler ve mekanikler de ilginizi çekiyorsa kesinlikle oynanır. Hiç ilgisini çekmeyen bir insan için de kesinlikle oynanmaz.

Yazdıklarınıza göre korku oyunlarını baya seviyorsunuz ve kaliteli oyun yapımlarının da çoğunu oynamışsınız fakat bence buradaki problemler artık korku oyunlarının yapısının belirli şeylerden çıkmıyor oluşu veya hikayelerinde çok ciddi çarpıcı değişiklikler görülmüyor oluşu değil. Bence siz çok fazla korku oyununu belki çok art arda oynadığınız için artık siz olabilecek tüm ilginçlikleri, tüm iyi mekanikleri ve hikayeleri deneyimlemişsiniz ve artık yeni ''benzer'' bir oyuna başlasanız bile bu oyunlar size ''cheesy'' gelmeye başlamış. Aynı kelimeyi tekrar tekrar söyleyince anlamsızlaşması gibi siz de artık karşılaştığınız işi oldukça materyal bir gözden görüyorsunuz, artık oyunlarda çok detay olan klişeleri veya kullanılan benzer mekaniklerinin benzerliklerine hassasiyet göstermeye başlamışsınız ki yeni çok orijinal bir iş ortaya koymak oldukça zordur. Bir film için bile yeni bir hikaye yazmaya çalışsanız aslında aklınıza gelecek neredeyse tüm hikayeler konu edilmiştir. Farklı isimde, farklı şehirde geçmesinin bir önemi yok. Bir hikayenin belirli önemli karakterleri olur, belirli çatışmalı durumlar içine girerler ve bir şekilde bu çatışma belirli bir hikaye tansiyonu silsilesinde sonuçlanır. Bence buradaki çözüm şöyle olabilir: Bu oyun türüne ara verip farklı mekaniklere sahip, sizden farklı şeyler yapmanızı isteyen sevdiğiniz oyunlara dönüp tekrar korku oyunlarına açlık hissettiğinizde geri dönmeniz.

Tür verip hala oynanır mı diye sormak da neye benziyor biliyor musunuz? "Macera filmleri hala izlenir mi?" gibi bir soruya benziyor. Tabiki oynanır, izlenir. Türe nitelik veren başka özellikler eklerseniz o zaman evet/hayır cevabı daha anlam kazanır. Misal, 2 boyutlu korku oyunları, veya 2015 sonrası çıkan korku oyunları, hikaye bazlı korku oyunları, jumpscare yoğunlukta korku oyunları, psikolojik korku oyunları veya "hint sineması macera filmleri" (önceki örneğe gönderme) vb.

İnside'ı zor bitiriyorum gerginlikten hocam siz nasıl oynuyorsunuz 😆? Her türlü korku filmi izlerim ama oyunlar asla 😬.
Hocam alt tarafı 10 yaşındaki herifin teki sağa sola koşuyor arada bi köpekler ısırıyor neresi gerilimli :D

Konuyu görünce aklıma Outlast 1 geldi zamanında 50-60 kere bitirmişimdir. (ciddiyim)
Oyunda artık her şeyi en ince ayrıntısına kadar ezberlemiştim nereden ne çıkıcağını artık bildiğim için oyundan hiç korkmuyordum hatta bazen abim hadi artık kalk deyince bekle outlasta daha şimdi başladım oyun bitsin öyle gel diyordum oyunda speedrun yapıp 20 dakika içinde baştan sona bitiriyordum oyunu.
Oyuna o kadar bağlanmıştım yani. Ama anladım yani psikopat olduğumu 500 kere bitirdim oyunu halada yeni oyun başlatıp tekrardan oynayıp zevk alıyordum en son yeter bu kadar dedim ve oyunu 1 senedir hiç oynamıyorum sonunda Outlast bağımlılığı bitti. :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı