Korona vakalı yükselirken okulların açılması

Gayet iyi yaşıyorum, aksine devlet sizin kafanızla devam etseydi, ne sistem kalıdı, ne nizam!

Okula gidip, 2 sınav olmaktan acizsiniz!

Sorsak virüsü bahane edip duruyorsunuz, dışarıda gezip tozmasınıda iyi biliyorsunuz.

Bana ben çıkmıyorum, diğerleri beni ilgilendirmez deme! Öğrencilerin çoğu dışarıda geziyor, kendim görüyorum. Okuldan, dershaneye ordan da özel derse, ağlamakta özgürsünüz!
Dün sınava girdim hemde 800 kişi ile aynı ortamda, aynı bahçe, aynı koridor.
Kimi öğretmen maskesizdi.

Gelmiş sınav olmaktan acizsiniz diyorsunuz. (87 aldım sınavımdan)
Bende sınav istemiyorum annem kronik hasta, bu meselenin çalışıp çalışmamakla alakası yok.
 
Dün sınava girdim hem de 800 kişi ile aynı ortamda, aynı bahçe, aynı koridor.
Kimi öğretmen maskesizdi.

Gelmiş sınav olmaktan acizsiniz diyorsunuz. (87 aldım sınavımdan)
Bende sınav istemiyorum annem kronik hasta, bu meselenin çalışıp çalışmamakla alakası yok.

Okuduğunu anlamamakta gayret ediyorsun, genelleme yaptım.
 
Artık var ya şu her şeye bahane bulanlara ayar olmaya başladım. Beyefendiler sokaklar açıldığı anda geziyor tozuyor, geberene kadar oyun oynuyor internet yavaşlayınca Türk Telekom'un Allah belasını versin diye tweet atıyor. Biz burada bu ortaokul lise ders yapacak diye sabah dosya yükleyemiyoruz sistemlerimiz doğru dürüst çalışmıyor satış yapamıyoruz. Proje departmanımız sırf çalışamıyor diye saat 15.00-24.00 arası mesai yapıyor. Dün okullarda sarmaş dolaş olanlar okullar açılmasın diyen sizler değil miydiniz? Toplam 10 milyon tweet atan topluluk değil mi? Bir de 6 milyon oy diyor. Ayrıca oyu devlet değil hükümet düşünsün. Devlet kalıcıdır. Açılmasın diye ısrar ediyorsunuz üniversite sınavında bu konular sorulunca da pandemi vardı diye yine adamlara söversiniz. Yeter ne sağlıkmış arkadaş. Belki de çoğunuzun anne babasından çok para kazanıyorum evden çalışarak ama sıkıldık yok akşam sokağa çıkma yok okulları kapat. Yok efendim pazar yasak. Salın artık sizin yüzünüzden 2-3 nesil eğitimsiz kalacak. Açın her yeri. Avrupa'ya gitmek istiyorum diye yırtınanlar bile evde kalalım diyor. İngilteye 20 bin günlük vakası var okulları açık. Fransa'da da kısmen açık. Ne istiyorsunuz ben anlamadım ki.
 
Hocam aslında devlete hak vermemek elde değil okul kapalıyken herkes açılsın diye konuşuyordu şimdi açık herkes kapansın diye konuşuyor sizi anlamış değilim.
 
Vaka sayıları okul açık olsa da olmasa da artıyor. Çoğunuzun düşlediği Avrupa ülkelerinin çoğu pandemi döneminde Türkiye'ye nazaran daha uzun süre okul açtı. O zaman yine Twitter üzerinden kampanya başlatır mıydınız? Yüksek riskli bir ilde olduğum için okula gidemiyorum kasımda sınavlarımı olmuştum. Yanımda Covid-19'a yakalanmış arkadaşım oturmasına rağmen virüs bana bulaşmadı önlem aldığım için. Dışarıda gezip tozmak size daha eğlenceli geliyor tabi.
 
6 milyon lise öğrencisini karşılarına aldılar diyorlar ama 6 milyon lise öğrencisinin yarısı Twitter'de açılsın diyor yarısı açılmasın diyor, üni öğrencileri üniversiteler açılsın diyor 1 hafta sonra açılmasın diyor. Kimin ne dediği, ne istediği belli değil. Uzaktan ders verip yüz yüze sınav yapmak doğru olmayabilir ama okulların açılması yerinde bir karar. Ara tatilden önce girdim sınavlarıma 2 hafta boyunca. Kurallara uydum temizliğime uydum, sınıftan 2-3 kişide korona varmış buna rağmen yakalanmadım.
 

Geri
Yukarı