Korona Virüsü Kasıtlı bir nüfüs azaltma planı mı?

Karşıt argümanın yoksa ne diye bu kadar emin konuşup bize utanmadan sizin kanıtınız yok diyorsun o zaman. Tartışacaksan konuya hakim olacaksın masal anlatmayacaksın, bir de çıkmış bana bağnaz diyor, insan az utanır kendinden. Elinde hiçbir somut delil yok, yok valla siz bağnazsınız ben doğruyum kafasındasın.

Emin konuşmadım. Cümleye ilk mesajımda "Benim düşünceme" göre diyerek girmiştim eğer farketmediysen. Düşünceme göre ne demek? Bana saldırdığın zaman ben sana aynı senin cümlen ile karşılık verdim eğer onu da farketmediysen altını çizmek için tekrar edeyim...
Mesajının devamı içinse ben doğruyum diye bir şey lafı hayatta söylemedim bu konuda. Ne yazdığım niye yazdığım belliyken utanmadan sıkılmadan atılan bu uyduruk iftiralarla bir yere varılmaz.

Hiçbir şey bildiğin yok sadece konuşuyorsun. Hem karşıt argümanın yok, hem de çıkmışsın diyorsun sizin söyledikleriniz asılsız, bana inanın kafasındasın. Sen kendi kendini aşağılayıcı duruma düşürüyorsun kimsenin seni aşağılamıyor seni.

- Hiçbir şey bilmediğimi ve sadece konuştuğumu nerden biliyorsun? Önyargı no: 1.
- Karşıt argümamın yoksa ve yalnızca düşüncemi söylediysem senin bana saldırmanın mantığı ne? Soru no: 1.
- Sen bana link bile atmışken benim sana söylediklerim arasından "asılsız bu, onun yerine bana inanın" diye bir komik bir çıkarımı hangi cümlemden çıkardın? Soru no: 2
- Basit bir düşünce parçasından dolayı bana hiçbir şey bilmediğimi söyleyip önyargı ortaya koyup bir de cümlenin sonuna "Sen şu şu kişilerden daha mı zekisin? Onlar bilmiyor da sen mi biliyorsun?" tarzında aşağılayıcı kelimeler kullanırsan sonra beni alıngan oluyorum acaba?

Kardeşim yazdıklarını tekrar okudum da gerçekten bak ciddiyim, söylediklerini 2 kere düşünüp söyle ve yaz çünkü savunduğun şey doğru bile olsa sen anlamadan dinlemeden agresif bir şekilde saldırıp duruyorsun ve kelime seçimlerinin sünni yobazların tartışırken kullandığı kelimelerden hiçbir farkı yok. Tıpatıp aynı kalıplar, tıpatıp aynı agresif tutum. Bunu bir düşün bence.
 
Hiçbir şey bilmediğimi ve sadece konuştuğumu nereden biliyorsun?
Yazdığın yorumlardan bu net anlaşılıyor, kendinde itiraf ettin elimde karşıt argüman yok diye.

Karşıt argümamın yoksa ve yalnızca düşüncemi söylediysem senin bana saldırmanın mantığı ne?
Israrla yazdığımız şeylere rağmen ne hakla çıkıp bize dersin, asıl sizin kanıtınız yok diye? İnsan biraz utanır, karşıt argümanın yok diyen biri çıkıp başkasına sizin kanıtınız yok diyor tartışmaya değecek bir şahsiyet değilsin bu yorumlarından dolayı.

Sen bana link bile atmışken benim sana söylediklerim arasından "asılsız bu, onun yerine bana inanın" diye bir komik bir çıkarımı hangi cümlemden çıkardın?
Çünkü anlamıyorsun, yazılanları da üşenip okumuyorsun aynı şekilde bu virüs ne diye de hiç bakmıyorsun. Bunları diyoruz sen çıkıp diyorsun yok aslında bu biyolojik bir silah, amaç Çin'e zarar vermek gibi açıklamalar yaparak kendini gülünç duruma düşürüyorsun.

Sen şu şu kişilerden daha mı zekisin? Onlar bilmiyor da sen mi biliyorsun?" tarzında aşağılayıcı kelimeler kullanırsan sonra beni alıngan oluyorum acaba?
Bu söylemlerinden kurtul, alıngansan biz ne yapalım, yanlış bir şey söylememişiz, bilim adamı niye bilmiyor mu yapay olup olmadığı. Kendi kendini komplolar kuruyorsunuz sonra çıkıp bu dediklerinizde mantık aramamızı bekliyorsan yanılıyorsun.

Tıpatıp aynı kalıplar, tıpatıp aynı agresif tutum. Bunu bir düşün bence.
Ben senin kardeşim değilim, çıkıp argümanın yoksa çıkıp bana asılsız senin kanıtın yok dersen benim tepki göstermemi beklememelisin. Benimle muhatap olmasan sevinirim. Konuyu da uzatmaya gerek yok.
 
Benimle muhatap olmasan sevinirim. Konuyu da uzatmaya gerek yok.

Diğer yazdıkların yanıtlamaya değmez çünkü aynı şeyler ve üzerine aşırı saygısızca ifadeler söz konusu. Hatta ben sana yazıcaktım bir daha benim gönderilerime muhattap olma diye ama kırılır diye düşünerek yazmamıştım. Halbuki ne safmışım ve bunu sana söylemek duvara söylemekle tamamen aynı şey olurmuş. İnsani değerlerini ve kendine olan saygını bile kaybetmişsin kardeşim, kaldı ki karşındakine bunlardan herhangi birini gösteresin. Konu virüs ya da kanıt falan değil. O konuyu geçeli çok oldu. Burada biz çoktan konu dışına çıktık ama sen hala aynı şeyleri yazıp durmaktan vazgeçmiyorsun. Bu da yazdıklarımı asıl senin okumadığını gösteriyor. Bana ne yazdıysan aynayla konuşmandan farksız görünüyor. Bunu objektif olarak söyleyebilirim. İyi akşamlar.
 
korku salmak ve işlerini aksatmak.
Koronavirüsünün hem SARS hem de MERS virüsünden daha az şiddetli bir şey olduğunu biliyor musunuz? SARS ve MERS gibi şiddeti yüksek bir virüs geçirmiş insanlar yüzde üçlük şiddeti olan, bağışıklık sistemi zayıf ve yaşlılara bulaşan bir virüsten neden korkutmaya çalışsınlar? SARS ve MERS virüsleri ekonomiye de daha çok zarar verecek şiddette bir düzeyde (koronavirüsüne göre). Koronavirüsüne üretilmiş bir virüs demek diğer SARS ve MERS virüslerine de üretilmiş bir virüs demek değil midir?
 
SARS-CoV-2 gibi pandemiye neden olabilecek virusler doğada hazır bir şekilde bekliyorlar. Biz doğanın hakkı olan alandan alıp kendi yerleşim alanlarımıza kattıkça ve gittikçe daha fazla vahşi doğaya müdahelede bulundukça bu tip viruslerin natural reservuarlarından insanlara bulaşma ihtimali de artıyor. HIV, ebola, kuduz, grip, SARS ve MERS gibi virusler bunlara örnektir. İleride daha başka temasların yaşanması da muhtemel. Bu yüzden SARS-CoV-2 virusunun kontrollü bir nüfus azaltma planı olduğuna inanmıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı