Koronavirüs'ün eğitimdeki pozitif yanları ödevi

Benim eğitimim için pozitif bir kaç yanı oldu. Hocaların anlattığı dersler sisteme kaydediliyor, istediğimiz zaman tekrar girip izleyebiliyoruz. Hoca derste ne anlattıysa tekrar tekrar dinleme şansımız oluyor.
Sınavlar normal okul dönemine göre daha kolay. Hocalar genellikle anlayışlılar bu konuda.

Aklıma geldikçe ekliyorum;
Okula gidip gelirken yolda harcayacağım vakit ve enerjiyi, evde kitap okumak, yeni şeyler araştırmak ve öğrenmek için harcıyorum.
 
  • Öğrencinin bireysel çalışma bilincinin oluşmasını sağlar.
  • Yol ve yemek masrafları gibi yönlerden ekonomik fayda sağlar.
  • Uzaktan eğitimin gelişmesine fayda sağlar ki ileride farklı alanlar için kullanılabilir. Artık internetten pek çok dersi öğrenebiliyoruz.
  • Bazı derslerin kayıtları alınıyor ve tekrar dinleme imkanı oluyor fakat bunu sınıf ortamında yapmak çok zor.
  • Eğitim kavramının "okul" olarak sınırlamayacağını öğrencinin anlamasını sağlar.
  • Ülkelerdeki internet bazlı eğitim altyapsının gelişmesine bahane olmuştur.
 
Bence pozitif yanlarından birisi öğrencilerin kendi kendine çabalayarak konuyu öğrenmeleri oldu. Artık hocalar belirli bir yere kadar yardımcı olabiliyor, devamı tamamen bizim elimizde. Sınıf ortamında dikkatimiz vs. dağıldığında hoca toparlayabiliyordu ama artık öyle bir imkan yok.
 
Öğretmenimiz İngilizce için proje ödevi hazırlamamızı istedi. Konusu koronavirüs. Koronavirüs'ün eğitimde pozitif yanlarına örnek verebilir misiniz? Ben bulamadım.

Not: Ciddi cevaplar bekliyorum.

1- Uzaktan eğitim ile virüs bulaşma riski sıfır noktasına ulaşıyor.

2- Formal eğitimde öğretme ve öğrenme yöntemleri kısıtlıdır fakat uzaktan eğitim sistemlerinde, dijital araçlar ile onlarca, yüzlerce farklı öğrenme ve öğretme yöntemi mümkün olabilir.

Örnek verecek olursam, interaktif videolarla bilgi daha iyi kavratılabilir, çeşitli oyunlaştırma ile eğitim daha eğlenceli bir hale getirilebilir, ilgi çekici görsellerle sınavlar daha eğitici hale getirilebilir.

3- Uzaktan öğrenmenin avantajlarından biri de mesafelerin ortadan kalkmasıdır. Bilgiler zaman ve mekandan bağımsız olarak elinin altındadır. Örnek; örgün öğretimde öğretmene dur ben bir çay kahve alıp geleyim diyemezsin. Dersi istediğin yerde durdurup, anlamadığın,takıldığın, istediğin yerde devam ettirebilirsin.

4- Örgün eğitimde sınıftaki öğrenciler ne kadar az ise eğitim kalitesi artar, tersten gidecek olursak kalabalık bir sınıfta öğrencinin alacağı eğitimin kalitesi az olur. Uzaktan eğitimde ise bu söz konusu değildir.

5- Güvenlik problemi olan bölgelerde eğitimin aksamasını azaltır. Olağan dışı durumlarda (savaş, terör olan bölgeler, doğal afet, sokağa çıkma yasağı vb.) Öğrencinin öğrenmesi devam ettirilebilir.

6- Öğretmen ve öğrenci formal eğitim yöntemlerini benimsemekte zorlanabilir ama Online eğitim yöntemlerinin çeşitleri uçsuz bucaksızdır. Bu sayede öğretmen kendisine en uygun öğretme yöntemini de seçme uygulama şansına sahip olur.

7- Düşük maliyet; örgün eğitime harcanan zaman, mekan, ulaşım, temizlik, beslenme, kıyafet, kırtasiye vb. okul masrafları sıfıra iner. Okul için ise elektrik, su, ısınma vb. masraflar ortadan kalkar. Öğretmen ve öğrencinin ihtiyaçları yalnızca internet ve bir bilgisayar veya mobil cihazdır.

8- Öğrencilerin yaptığı devamsızlık, yoklama gibi kavramlar uzaktan eğitim sistemlerinde öğrencileri rahatsız etmez. Öğretmenler için de mesai saati, hastalık, ailevi veya özel durumlar sebebiyle eğitime katılamama durumu ortadan kalkar.

9- Çevre dostu: Örgün öğretimde ihtiyaç duyulan kağıt, defter, kitap vb. ihtiyaç oranı azalacağı için doğa da daha az ağaç kesilir ayrıca servis araçlarının neden olduğu karbon salınımı azalır.

10- Fiziksel sorunları nedeni ile okula gidemeyen çocuklar rahatlıkla formal eğitimden yararlanabilir.

Umarım bu kadarı yeterli olur kardeşim. Öğretmenine selamımı söyle, olumsuz yönlerini de isterse buradan yazarsın, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Sağlıcakla.
 

Geri
Yukarı