Koronayı kaç günde atlattınız?

LinkAdam

Hectopat
Katılım
20 Ağustos 2020
Mesajlar
608
Çözümler
1
Arkadaşlar selam, sorum başlıktaki gibi. Koronayı kaç günde atlattınız? Korona olduktan kaç gün sonra test oldunuz?
 
2-3 gün ayağa kalkacak halim yoktu. Daha sonra 1-2 gün tat ve koku kaybı vardı, ondan sonra hiç belirtim vs. kalmadı. Karantina sonu test yapınca da negatif çıktım.
 
Gün gün anlatmak gerekirse;
Olduktan 2 gün sonra test oldum.

- Olduğumun 2.günü tat ve koku kaybı ile birlikte yoğun grip belirtilerim vardı.

- 3. Gün bu belirtilere sinüzit tarzı baş ağrısı da katıldı. Çok yoğun bir uyku isteği oluştu. 24 saat aralıksız uyuyabilirdim. Akşam burun tıkanıklığı geçti ancak tat ve koku hala yok.

- 4. Gün sinüzit baş ağrısı çok arttı. Başımı yataktan kaldırma ihtimalim dahi yoktu. Sürekli kafamı tutuyordum. Tat ve koku hala yok.

- 5. Gün baş ağrısı devam ediyor. Ve artık en yüksek seviyede yaşıyorum ağrıyı. Psikolojik olarak göğüs ağrıları yaşıyorum. Mide bulantısı ve istiğfar yaşadım. Burnum açık Tat ve koku hala yok.

- 6. Gün de benzer geçti. Artık geri dönüş başladı.

- 7. Gün ilk kokumu aldım: Kekik! Muhteşem bir duygu!

- 7. Günün ardından yavaş yavaş geri dönüş devam etti. Baş ağrıları ara ara rahatsız etti. Yaklaşık 20 gün daha burun akıntısı, hapşırma ve öksürük devam etti.

Bu süreç içerisinde günde iki kez Limonlu kekik çayı içtim, kekik yağını kaynatarak kokladım, günde iki kez bal-zencefil-limon karışımı içtim. Günde 1 kez çinko takviyesi aldım. Küçük şişedeki suya propolis katıp gün boyu aralıklarla içtim. C vitaminini ara ara içtim.

Benim iyileşmemi hızlandırdığına kesinlikle emin olduğum şey, Limonlu kekik çayı. Kesinlikle korona üzerinde hakimiyet kuran bir karışım. Onu içtikten sonra iyileşmeye başladığımı hissetmeye başladım. Zaten ilk aldığım koku da kekik oldu. İnanın hayata yeniden başlamış gibi oluyorsunuz.

Not : Benimki Delta virüsüydü.
 
İlk pozitif olduğumda direkt 2. gün tüm semptomlarım gitmişti. 2. (Yani şu an 11.gününde olduğum korona :D) İlk 3-4 gün semptomlarını gösterdi ve yine semptomlar kalktı.
 
2 gün önce ben hariç herkes evde herkes test oldu ve hepsi pozitif çıktı. Önceki hafta çarşamba bende öksürük ile başlayan bir hastalık oldu. Cuma gününe kadar ateş ve öksürük devam etti ve geçti diye test yaptırmadım. 2 gün önce de bende semptom olmadığı için test yapmadılar. Pazartesi test olacağım, negatif çıkarsam temaslı olmayacakmışım artık. Merak ettiğim acaba ben korona mıydım 2 günde nasıl atlattım koronaysam.
 

Geri
Yukarı