Korsan DLC Kullanımının Önüne Geçecek Çözüm Tanıtıldı: Denuvo SecureDLC

Denuvo artık bu ismi duyunca kusma etkisi yaratıyor benim için.

Bıktım cidden bıktım yeter. Bilmem ne çözümü bilmem ne icadı falan filan.
Tek yaptıkları oyunun 6 ay sonra Torrent ağlarına düşmesini geciktirip büyük bir marifet gibi pazarlamak.
Zaten geçen sefer kırılan oyunlar ile oyunu boğmaktan başka bir işe yaramayan bu gereksiz Anti-Korsan çözümü bence sıktı.

Korsan karşıtlığımın on katı kadar da Denuvo'ya karşıyım. Bu firma ve çözümlerine karşı nefret duyuyorum sadece.

Bu mesaj o kadar doğru ki.
 
FPS 1 sonra. Şu korumayı kullanan oyunları anlamıyorum. Bir çoğu zaten optimizasyon yapamıyor bir de üstüne bu çıkınca orta yüksek seviyeli sistemlerde bile sorun çıkıyor.
 
Eğer kaliteliysen satışın çok olur. İnsanoğlu fıtratında bu var, hak edene hakkını verme içgüdüsü. Ama önüne engel koyarsan doğru ya da yanlış fark etmez bir şekilde o engeli atlamak için her şeyi yapma içgüdüse de var. Seçim çok değerli oyun yapanlarımızın..
 
Yapmayın işte. Hem oyunun optimizasyonunu patlatıyorsunuz, oyuna fazladan buglar ekliyorsunuz ve kırılmayı engelliyorsunuz. Korsan oynayacak birkaç bin kişi orijinal alır geri kalanlar kırılana kadar oynamazlar. Oyununa güvenen firmalar da oyununa Denuvo koymaz. Eğer oyununun gerçekten satacağına inanıyorsan Denuvo koymazsın fakat belki birkaç bin kişiden para kazanırım oyunum sonuçta ağır eleştirilere tutulacak diyorsanız oyunu çıkarmayın daha iyi çünkü oyununuza güvenmiyorsunuzdur. Korsan oynayacak adamların en büyük sebebi zaten para. Parasını ödeyemeyecek adama orijinal aldıramazsınız. Korsan kullanmaya devam eder. Parasını ödeyebilecek durumda olan fakat almak istemeyen kitleyi kazanabilirsiniz Denuvo ile ama o insanlar da birkaç bin kişi ancadır işte.
Cyberbug en büyük örneği. Korumasız çıktı o kadar buga rağmen iyi sattı gene. PS4 iadeleri olmasaydı daha da iyi olurdu.
 
Kusura bakmasınlar da DLC normalde ek paket gibi bir şey olmalıyken 50 liraya sattıkları oyunun yanına 500 ₺ DLC koyuyorlar. Ben de Planet Zoo, Cities Skylines gibi ana oyunda olması gereken şeyleri DLC yapan oyunlarda unlocker ile çözüyorum. Bunun da çözümü ertesi gün çıkar, zorla oyunu da crack'li aldırtmak istiyorlar.
 
Ülkelere özel fiyatla oyun satmadıkları sürece isterse şu saatten sonra hiçbir oyun korsana düşmese bile yine orijinal oyun satışlarını arttıramazlar. Avrupa'da 60 Dolara satılan bir oyunu Türkiye'de 1000 TL olunca oyun oynamam gerekirse yine de almam.
 

Geri
Yukarı