Korsan Kullanıcılarına GTA V Yok!

Oyun dünyasında PC platformunun en büyük sorunlarından birinin korsan yazılım olduğu biliniyor. Ve özellikle Rockstar Games gibi firmalar bu sorundan dolayı oyunlarını PC platformuna çıkartmıyor ya da geç çıkartıyorlar.

Grand Theft Auto tarihine baktığımızda ise bu korsan belası yüzünden seri 10 yılı aşkın süredir, GTA III’den beri ilk olarak konsola ve bir süre sonra PC platformuna çıkıyor. Satış rakamlarına baktığımızda aslında Rockstar Games’in oyunu PC platformuna kâr için değil tamamen popülerliğini koruması ve belki de PC kullanıcıları çok istediği için çıkarttığını görüyoruz. Örnek vermek gerekirse serinin bir önceki oyunu GTA IV, PS3 ve Xbox360’da toplam 25 milyon adet üstünde satış başarısı sağlamışken PC platformunda 1 milyonu bile göremeyerek 700,000 adette kalmıştır. Sonuç olarak konsol platformundaki satışların yanında PC platformundaki satışların esamesi bile okunmayacak derecede az.

Rockstar Games’in, bu sorunu önleyebilmek için Fifa 15’te yer alan kopya koruma programı DRM’i kullanılacağı tahmin ediliyor. GTA Forumunda bir kullanıcının ortaya çıkardığı görsele bakarsak Denuvo DRM, sitesinde iş yaptığı firmalar arasına Take 2 ve Rockstar Games’i eklemiş durumda. Denuvo DRM kopya koruma programı sayesinde FIFA 15 henüz kırılmış değil. Kırılsa dahi uzun zaman alacağı ve online modlardan yararlanılamayacağı biliniyor.

Grand Theft Auto’nun PC kullanıcıları tarafından ne kadar çok sevildiği ve aynı zamanda ne kadar çok korsan kullanıma maruz kaldığı açıkça ortada. 27 Ocak 2015’te PC platformuna çıkışını gerçekleştirecek GTA V için oyuncular şimdiden para biriktirmeye başlasa iyi olacak. Kim bilir belki de bu sayede PC platformunda yüksek satış rakamlarına ulaşacak GTA V ile birlikte Rockstar Games, PC kullanıcılarıyla arasındaki buzları eritmeye başlar.
35fe60d1-a174-4eec-ae4a-e9a2971e8dac.jpg


Korsan Kullanıcılara GTA V Yok! | RockstarTurk
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Beyler siz hiç dert etmeyin orjinalini. Zaten 3000 TL'lik PC toplayan adamın bütün oyunları orjinaldir.

Günümüzde Hacker çok. Bence sistemi dayanamaz. Adamlar PSN'yi bile takır tukur hacklediler.
 
Oyunu kesinlikle orijinal alacağım, ancak şunu belirtmem gerekir ki bu tarz korumalar oyunun korsanlar tarafından kırılmasını engellemez, sadece biraz daha geç kırılır. :)

Ayrıca son yapılan bir açıklamaya göre böyle bir koruma bulunmayacağını söylenmişti, çünkü bu tarz şeyler orijinal alanlar için büyük sıkıntı yaratıyor.
 
Kafa Ayarının bir bölümünde cracker gruplarının olaya nasıl baktığı çok güzel bir şekilde anlatılmıştı. Bir şeyleri kırmak, bunu diğer gruplardan önce başarmak bu insanlar için prestij meselesi. Elbette kırılacak, hatta kendi görüşümdür; ben hardware üreticilerinin bile bu işin arkasında olduğunu düşünüyorum. Ne kadar çok oyuncu olursa o kadar çok donanım satılır. Çok oyuncu elde etmenin yoluda oyuna erişimi kolaylaştırmaktır. Herşey vicdanda son buluyor. Yani bir mağazaya girip bir bilgisayar çalıyor musun? Çalmıyorsan niye çalmıyorsun? Bunu yapmak yanlış olduğu için mi? Yoksa bir yaptırımla karşılaşacağın için mi?
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı