Korsan kullanmam çok mu kötü bir şey?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam insanlar yanlış yolda alabilir. Biz tavsiye verebiliriz, fikrimizi belirtebiliriz. Ama dediğiniz ağır olur ve ahlaki değil korsan bende karşıyım ve kullanmam. İnsanlara ceza ile doğruyu öğretmek kalıcı olmaz. Kişi bunu fikir olarak benimserse bu kalıcı olur..
 
Bence değil. Bugüne kadar ucretsizler dışında orijinal hiçbir şey indirmedim, indirmem de. Eğer kullanacağım program/oyunun korsan versiyonu yoksa da kırılmasını beklerim.

Yapımcılar madem korsan kullanılmasını istemiyorlar, o zaman fiyatları makul yapacaklar.
 
Bence değil. Bugüne kadar ucretsizler dışında orijinal hiçbir şey indirmedim, indirmem de. Eğer kullanacağım program/oyunun korsan versiyonu yoksa da kırılmasını beklerim.
Sonra neden ülkemize yerel fiyatlandırma yok diye yazmayın. Zaten sizin düşünce de olan biri yazmaz da. Türkçe dil desteği adamlar vermiyor ve bazı firmalar yerel fiyatlandırma yapmıyor ülkemize (steam kısmı için konuşuyorum ). Adamlar haklı sen onların ürününe değer vermiyorsan onlar da senin diline senin ekonomik durumuna önem vermez. Her şey karşılıklı. Nasıl her oyunda bizi kıskandığımızı söylediğimiz Almanya'nın altyazısını geçtim adamlara özel seslendirme yapıyorlar. Biz ise hala bir altyazı bekleyelim. Zihniyet önemli.
 
Ben 13 yaşında para kazanmayan birisiyim. Oyunları oynamak istiyorum fakat mükemmel ekonomimiz buna engel oluyor. Param olmadığı için oyunları mecburen korsan indirmek durumunda kalıyorum, bu yaptığım doğru değil fakat ben param olmadığı için hiç eğlenemeyecek miyim? Burada suçlu kim oluyor, ne yapmalıyım, korsan kullanmam çok mu kötü bir şey?

Burada duyar kasmayacağım yok işte vicdanın rahatsa oyna, hırsızlık yapmış olursun. Diyenlere aldırma. Sadece şunu söylüyorum. Eğer 150 TL'lik bir oyun oynamak istiyorsan ama paran yoksa indirime girmesini bekle Steam'de sürekli indirime giren oyunlar var üstelik %50-%75 gibi büyük indirime giriyor oyunlar. 30 TL'lik oyunu param olmadığı için almadım ve 1 hafta sonra indirime girdi 8 TL'ye aldım. Yani paran varsa direkt al az paran varsa indirimi bekle baktın ki istediğin oyun 3-4 aydır indirime girmiyor o zaman korsan indir derim.
 
Tabii ki kötü bir şey. Ben bu olayın bütçe ile alakalı olduğunu da düşünmüyorum. Çoğunluğu genelde verebilecek parası olmasına rağmen ''bütçem yok çok pahalı'' ajitasyonuna yatıp kendini haklı çıkartmaya çalışıyor maalesef. Kusura bakmayın ama oyuncu sistemlerine 10-15K bütçe ayırıp ortalama bir oyuna 80-100 TL ayıramamak benim gözümde çok garip duruyor. Hayatta ulaşamadığımız onlarca şey varken hiç birini illegal yollardan elde edemiyorsak bu durum aynı şekil dijital ortamda da geçerli. Unutmayın ki gerçekten geçim sıkıntısı içinde olan insanlar korsan-orijinal tartışmasından daha farklı şeyler düşünme durumundalar.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı