Korsan oynamak haram mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1 kişi oyunu almadı diye firma çökecek değil ya. Üstelik sadece korsan oynayan o değil sanki. Gelmiş, hiç korsan oynamamış gibi...
Ben korsan oynamadığımı söylemedim zamanında korsan oynadığım bütün oyunları Steame aldım.Peki o zaman meyve için para ödemeyelim? Sonuçta çalmak bir saniyelik iş.Zaten bir kişi çaldı diye çiftçi çökmez değil mi?

@ValveAdalet önce bi' üslubunu düzelt. Sonra da istediğin gibi korsan yazılım kullan. Herkesi de kendine benzetme, biz korsan kullanmıyoruz - destek de vermiyoruz. 1 kişi oyun almadı diye EA çökmez, ama bağımsız bir oyun geliştiricisi için tek kuruş bile hayati değer taşıyor.

Biz kime ne anlatıyoruz ki? Önce emeğe saygı duymayı öğren.

CS:GO oyunum hariç geri kalan tüm oyunlarım korsan. 3 ay da bir kiliseye gidip günah çıkarıyorum.

Oyun gereğinden fazla paraya satılıyorsa sıkıntı yok bence. Sayılarla örnek vericem.

Oyuna verilen yapım emeği: 1
Satılan fiyat: 10

Bu nedir şimdi korsan oynamayıp ne yapalım? Para gökten yağmıyor. Ama oyun emeği kadar fiyata satılıyorsa bence korsan oynamayın.

Oyun gereğinden fazla paraya satılıyorsa sıkıntı yok bence. Sayılarla örnek vericem.

Oyuna verilen yapım emeği: 1
Satılan fiyat: 10

Bu nedir şimdi korsan oynamayıp ne yapalım? Para gökten yağmıyor. Ama oyun emeği kadar fiyata satılıyorsa bence korsan oynamayın.
Bir oyuna verilen emeği ölçemeyiz hocam. Fakat bazı oyunlar gerçekten beklenenin çok üzerinde fiyatlardan sunuluyor. Bu durumda satın almayarak protesto etmek mantıklı bir çözüm.

Hani rezil fiyatlı EA oyunlarını anlarım ama indie oyunun korsanlamazsın, ben yine de bütün oyunlarımı almaya çalışıyorum, Crysis serisi kaldı, indirimde alacaktım annem izin vermedi alamadım, korsanladığım tek oyun kaldı. GTA V de zaten Epic sağolsun :D

Bir oyuna verilen emeği ölçemeyiz hocam. Fakat bazı oyunlar gerçekten beklenenin çok üzerinde fiyatlardan sunuluyor. Bu durumda satın almayarak protesto etmek mantıklı bir çözüm.

Hocam örnek verdim. Her şeyi sıkıntılı olan rezalet bir oyun düşünün. Ama adam oynamak istiyor 300 TL. Bunu kast ettim

Hocam örnek verdim. Her şeyi sıkıntılı olan rezalet bir oyun düşünün. Ama adam oynamak istiyor 300 TL. Bunu kast ettim
Bu durumda oynamaz hocam, çevresinde de kamuoyu oluşturmaya çalışır ve bu fiyatları kabullenmez. Sonrasında zaten dünyanın dört bir yanından gelen tepkiler sonucu oyun indirime girer veya fiyat düşürülür.

Yalan yok ben anime korsan izliyorum ama hani oyunu korsanlamak için pek sebep yok.
Hele hele steam varken, epic oyun veriyorken mantıksız, üstüne üstlük zararlı yazılımda çıkabilir.
Ben sadece Pokemon X ile Heritage For the Future korsanlamıştım zaten biri 98 oyunu, steam'e gelsin yine alırım.

Bayağı geç oldu ama oradaki insanlarım emeği var yani gul hakı
Not hoca değilim. 😀

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı