Korsan Oyun İndirmeyi "Çalmak" Sananlar Hakkında

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Korsan oyunlar hakkında yazdığınız yazı işin etik tarafını yargılamakla ilgili olduğundan cevap vereceğim. Eğer siz veyahut başka biri korsana yönelmez ve herkes tarafından şikayet edilen bir şey olursa o dosya internette olmaz. Korsan oyun veyahut farklı bir şey kişinin emeğine saygısızlıktır. Türkiye´deki durumun farkındayım, Türkiye özel fiyatlandırma yapmayan firmalarda da suç bulunabilir, her ne kadar öyle görmeseler de Türk oyun piyasası uygun fiyattan oyun satılırsa büyük bir piyasa. Fakat bir söz vardır "Akrebin doğasında sokmak var diye kendi doğamızdan mı vazgeçelim." onlar Türkiye´ye özel fiyatlandırma yapmasa, fahiş fiyatla satsalar bile korsan etik değildir, saygısızlıktır. Korsan kullanmayan var mı derseniz ben %99´luk kesimin 1 kere bile olsa korsan kullandığı kanaatindeyim. Kalan %1 ise "ben kullanmadım, genelleme yapmayın" diyecekler için.

Ben hala şunu yapıyorum;

Oyunu korsan indiririm, 1-2 saat oynar, denerim ve eğer beğenirsem oyunu satın alırım. Beğenmezsem oyunu silerim. Dark Souls 3 çıktığında param yoktu, korsan indirdim ve oynamaya başladım. Param olana kadar yaklaşık 10-11 kez bitirdim oyunu, ardından param olunca satın aldım.

Steam iade sistemi var diyenler olacaktır, Steam üzerinden oyunu satın alıp beğenmeden iade edersem o parayı banka hesabıma çekemiyorum, tekrardan Steam üzerinden harcamak zorundayım. Ben sürekli oyun oynayan birisi değilim, boşu boşuna paramı Steam'e aktarmak istemiyorum.

Peki sinema, tiyatro vb. yerlere bilet almadan, kaçak girmek sizce çalmak sayılıyor mu? Buna evet diyorsanız, orada da ortadan eksilen bir şey yok; fark nedir? Hayır diyorsanız zaten size diyebileceğim hiçbir şey yok.

Bir bilet kaç TL? En fazla 120. Bir oyun 600-700 TL. İnsan bu parayı verirken korkar ben ay sonunu getirir miyim diye.
Ülkenin ekonomisinin kötü olmasında neden yapımcı zararlı çıkıyor?

Veremeyen ne yapsın, evinde mi otursun?

Hocam öyle değil aslında. Kart ile satın alırsanız karta iade atabiliyorsunuz. Ama yine de bu yapılabilir evet.

Ülkenin ekonomisinin kötü olmasında neden yapımcı zararlı çıkıyor?
Ülkeye özel fiyatlandırma yapabilecek düzeyde firmalar bunlar. Bahsettiğimiz firmalar bağımsız olanlar değil yılda milyon belki de milyar dolar kazanan şirketler. En son çıkan Forza Horizon 4 Türkiye´de en ucuz fiyatta mesela. Bunu yapabilme imkanları var ki yapabiliyorlar. Her daim yapımcıyı haklı görmemek gerekiyor. Buglı oyunlara para veriyoruz sonuçta.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…