Korsan Oyun İndirmeyi "Çalmak" Sananlar Hakkında

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Veremeyen ne yapsın evinde mi otursun?
Evet. Paran yoksa oynamayacaksın bu kadar basit. Paran yok diye gidip araba çalmıyorsan oyunu da korsan oynamayacaksın.
Bir bilet kaç TL en fazla 120 bir oyun 600-700 TL insan bu parayı verirken korkar ben ay sonunu getirir miyim diye.
Hırsızlığın miktarı olmaz. 10 lira da çalsan, 1000 lira da çalsan hırsızlıktır.

Ben daha önce bu konu hakkında şu cümleyi kurdum ve eleştirilmiştim. Oyuna 10, 20, 30 tl veremeyecek kadar parasızsanız ve eliniz ayağınız tutuyorsa yeriniz bilgisayar başı değil. Çalışın, yazılım öğrenin. :D

"Korsan oynuyorum, satın alanlar enayidir" diyen çok büyük bir kitle de var. Belki sen satın almadın diye yapımcı o gün aç kalmaz ama herkes korsancıya dönüşürse ve bir daha oyun çıkmazsa ne yapacaksınız?

Bu konular sürekli tekrar hortluyor. Kısaca, etik değil. Empati yapın.

Evet. Paran yoksa oynamayacaksın bu kadar basit. Paran yok diye gidip araba çalmıyorsan oyunu da korsan oynamayacaksın.

Hırsızlığın miktarı olmaz. 10 lira da çalsan, 1000 lira da çalsan hırsızlıktır.

Veremeyenler ne yapsın evde televizyon mu izlesin sadece.

Ülkeye özel fiyatlandırma yapabilecek düzeyde firmalar bunlar. Bahsettiğimiz firmalar bağımsız olanlar değil yılda milyon belki de milyar dolar kazanan şirketler. En son çıkan Forza Horizon 4 Türkiye´de en ucuz fiyatta mesela. Bunu yapabilme imkanları var ki yapabiliyorlar. Her daim yapımcıyı haklı görmemek gerekiyor. Buglı oyunlara para veriyoruz sonuçta.
Büyük çoğunluğu özel fiyatlandırma yapıyor. Mesela CDPR. Yapmayanlara bir şey diyemem, onların düşüncesizliği. Fakat bu yine de korsan oynama hakkı doğurmaz.

Yahu FH4 şu an 92 lira, 30 güne böldüğün zaman günlük 3 lira yapıyor, bir ayda bu parayı birikteremeyip korsan indirenler var, bilgisayar oyunları yeterince ucuz, adamın bu oyunları oynatacak bilgisayarı var, interneti var, telefonu var ama oyunlara para bulamıyor, babanız hiç mi harçlık vermiyor? Günlük 10 lira alan biri 5 lirasını köşeye atsa aylık 200 lira yapar, aylık 200 liraya bir ton oyun alırsınız, oyun alamayacak kadar fakir edebiyatı yapmanız baya komik. Hiç oyun alacak paran yoksa ve çalışma imkanın da yoksa git ücretsiz rekabetçi oyunlar oyna, oyun dediğiniz şey lükstür, aynı kıyafetin pahalı ve ucuzu gibi, parası olan Vakko'dan parası az olan da Koton'dan giyinir, ama gidipte Vakko'dan kıyafet çalma hakkını vermez sana.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı