Korsan Oyun İndirmeyi "Çalmak" Sananlar Hakkında

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her gün 15-20 ₺'ye sigara içen, kafelerde elinde meşale gibi bardak eksilmeyen tipler günlük köşeye 2-3 ₺ atsa 1 ayda mis gibi oyunları alabilecekken "AbE TüRkedDE YAŞıOz DoLar pAHaLı oYun aLamayıZ, 5 kÜruŞ daHi verMeM" diye avel gibi geziniyorlar. Madem Türkiye'ye özel fiyatlandırma yapmayan oyunlara verecek paran yok o halde korsan indirdikten sonra oynamasan bile o firmanın daha uygun bir fiyatlı oyununu al da bağış misali her türlü en azından o firmaya, o oyunu yapmak için binlerce kişinin gecesini gündüzüne kattığı insanlara bir faydan dokunsun.

Korsan kullanıyorsanız devam edin, gelip de burada ilan etmezseniz kimse size bir şey diyemez. Siz korsan kullanmayı marifetmiş gibi söylediğiniz için yaptığınız yüzünüze vuruluyor, sonra da sinirleniyorsunuz bu tarz konular açıyorsunuz.

Araştırmalar korsanın oyun satışlarını olumlu ekilediğini Enis Kirazoğlu kanalında izlemiştim ve haklı da ben çok oyunu korsan oynayıp sonra satın alıp tekrar oynamadım :)

Korsana "abi etik değil ama ya" diyenler hayatlarını dört dörtük etik kuralları çerçevesinde yaşıyorlar demi :D
Hocam hayatımızı dört dörtlük yaşamıyoruz fakat korsanı desteklemek hırsızlık yapan adama "Parası yokmuş yapabilir" demek ile aynı şey.

Korsan kullanıyorsanız devam edin, gelip de burada ilan etmezseniz kimse size bir şey diyemez. Siz korsan kullanmayı marifetmiş gibi söylediğiniz için yaptığınız yüzünüze vuruluyor, sonra da sinirleniyorsunuz bu tarz konular açıyorsunuz.

"Ya kardeşim paran yoksa oyun da yok" diye boşuna demedi enis kirazoğlu. Biz de bunu bozuyoruz :D şaka bir yana korsan indirdikten sonra paranız olursa alın oyunu. Ben öyle yapıyorum. 1 hafta önce PC Building Simulator indirdim Full DLC'li 100TL olduğu için alamadım. Dün aldım orijinalini. Ben bunda bir sıkıntı görmüyorum açıkcası.

"Ya kardeşim paran yoksa oyun da yok" diye boşuna demedi enis kirazoğlu. Biz de bunu bozuyoruz :D şaka bir yana korsan indirdikten sonra paranız olursa alın oyunu. Ben öyle yapıyorum. 1 hafta önce PC Building Simulator indirdim Full DLC'li 100TL olduğu için alamadım. Dün aldım orijinalini. Ben bunda bir sıkıntı görmüyorum açıkcası.
Herkes sizin gibi değil hocam. Burada bedava ben niye para vereyim diyen çok büyük bir kitle var.

Bir çok bağımsız oyunun yapımında yardımcı oldum, yıllardır bu sektördeyim, hayatında gram oyun yapmak, program yazmak için çabalamamış, gram bilgisi olmayan çocuklar gelmiş, babanızı bu kadar savunmazsınız, sanki her şeyi etik olarak yaşıyorsunuz diye bize laf ediyor, cidden yazık, istediğiniz oyunu ben alırım arkadaşlar, korsan kullanıyorsanız bunu savunmayın gizli gizli indirin. Oyun yapmak cidden zordur, o oyunu yapabilmek için çalışanlar ek mesai yapıp sabahlıyor, haftada 105 saatten fazla çalışanlar var.

Tekrardan selam. 2 gün önceki korsan oyunlar hakkındaki konumda crackli oyun indirmeyi araba çalmaya vesaire benzetmişlerdi. Biz internette var olan bir dosyayı indiriyoruz sadece. Çalmıyoruz, çırpmıyoruz. Oyun yapımcısının cebinden hiçbir şey eksilmiyor. Korsan olmasa zaten oyunu alamayacağımızdan dolayı, oyun yapımcısının ortada kazanacağı bir şey de olmuyor. Biz sadece paramız yetmediğinden veya Türkiye'de bu oyunun gerçek fiyatından kat kat fazla olmasından dolayı bu dosyaya bu şekilde erişim sağlıyoruz. Zaten benim korsan olmasa bile oyun yapımcısına bu Türkiye fiyatlarında verecek 5 kuruşum yok. Biz indirsek de o korsan o sitede duruyor indirmesek de. Bizim oyun yapımcısının maddi durumuna herhangi bir etkimiz yok. Oyunu kıranların var.

Not: Lütfen konunun tamamını okumadan yorum yapmayınız, laf kalabalığından konu kapatılmasın. Şimdiden herkese değerli görüşleri için teşekkürler.

Güzel mantık. Aynen böyle devam. Umarım yakında doğruyu ve yanlışı ayırt edebilirsiniz. Hayatta başarılar :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı