Korsan oyun sorunuyla ilgili konuda "Gereksiz Mesaj" cezası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılım
28 Eylül 2016
Mesajlar
10.910
Makaleler
33
Çözümler
293
Yukarıdaki konuda; orijinal oyunda tek satırlık bir başlatma kodu ile çözülebilecek sorunu, bu çözümü desteklemeyen korsan bir başlatıcıda yaşayan bir kullanıcımızın yardım istediğini görüyoruz.

Bunun üzerine orijinal oyunda çözüm olduğunu fakat korsan oyunda çözüm olmadığını, bunun yerine alternatif yollara başvurulması gerektiğini bilen ben, şunu yazdım: TLauncher korsana girdiği için destek veremiyoruz.

Benim gibi birçok kişi de benzer şeyi yazdığını görmemin ardından gördüğüm (ve tabii ki bunu yazan herkesin gördüğü) bildirim:
1622560265346.png


Ortada bir "dizin değiştirememe sorunu" var ve kullanıcı bu sorunu, başlatıcısı korsan olduğu için çözemiyor. Şu konuda da detayıyla belirtildiği üzere, bu sorunu bu forumda çözmek forum kurallarına aykırı.

Peki neden ceza yiyoruz? Kurallara aykırı bir durumu belirttiğimiz için mi? Başka konular da var korsan oyun dizini taşımayla ilgili, neden oradaki "Korsana destek yok." tarzındaki mesajlara işlem uygulanmıyor da bu konuda bir ceza dalgası oluşturuldu?

Raporla moderatörlere ulaştığım takdirde aldığım cevap:
1622560627807.png

Bu komplike işlem oyunun korsan olmasından kaynaklı yapılıyor. Orijinal oyunda çözümü olup korsanda olmadığı için alternatif olarak, yani. Bu çözümü sunmak da korsana destek vermek oluyor.

Umarım bunu anlattığım için de ceza yemem ama canım moderatörler sağ olsun, anlatmaktan başka çarem yok şu an:
Orijinal oyunda, başlatma kodu olarak --workdir "başlatma yolu" yazarsanız oyunun çalışma klasörünü ("%appdata%/.minecraft"'tan bahsediyorum.) komple değiştirebilirsiniz. Ancak korsan olan TLauncher'da bu yöntem çalışmıyor, onun yerine CMD üzerinden "mklink" ile sembolik link oluşturulması gerekiyor ki bu da aslında her programda işe yarayacağı için bu launcher'a da alternatif olarak kullanılan bir yöntem. Yöntemin amacı ise dosyaların yerini değiştirmek değil, oyuna dosyalar oradaymış gibi tanıtmak. Yalnızca geçerli bilgisayarda işe yaraması gibi eksileri de var.

Şimdi ise cezamın geri çekilmesini talep ediyorum. Gereksiz bir mesaj kesinlikle atmadım ve bu cezanın profilde durmasını da istemiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Konu, moderatör tarafından uygun bulunmuş ve onaylanmış. Bu aşamadan sonra konuya sadece korsana destek olmadığını anlatan bir mesaj yazdığınızda gereksiz mesaj uyarısı almanız kaçınılmazdır.

Eğer ilgili konunun illegal olduğunu düşünüyorsanız da bunu rapor sisteminden bize iletmeniz gerekmektedir. Her konuya hakim olamayacağımız için bu tarz olaylar yaşanabiliyor. Böyle bir durumda sadece rapor atmanız, mesaj atmamanız yeterli olacaktır.
 
Bu aşamadan sonra konuya sadece korsana destek olmadığını anlatan bir mesaj yazdığınızda gereksiz mesaj uyarısı almanız kaçınılmazdır.
Peki, bir dahakine "CMD üzerinden "mklink" ile sembolik link oluşturulması gerekiyor ki bu da aslında her programda işe yarayacağı için bu launcher'a da alternatif olarak kullanılan bir yöntem. Ama aslında bunu size söylememem gerekiyor çünkü korsan bir uygulama kullandığınız için destek veremiyoruz." yazarım da ceza atmazsınız.

Eğer ilgili konunun illegal olduğunu düşünüyorsanız da bunu rapor sisteminden bize iletmeniz gerekmektedir.
Öyle yaptım ve bilgisi olmayan bir moderatör tarafından önce görmezden gelindim, durumu detaylandırdıktan sonra da terslendim. Bu mudur yani? Ceza yemem de cabası zaten.

Ve hala konu açık, hala konudaki mesajlar silinmemiş ve hala cezam duruyor. Daha ne kadar anlatmam gerekiyor bu durumda hata olduğunu anlamanız için?

Bu 2. gereksiz yere ceza alışım ve sıkılmaya başladım artık.
 
Moderasyon ekibi tarafından rapor sistemi üzerinden hiçbir şekilde tarafınıza ters bir cevap verilmemiştir. Durum gayet normal bir şekilde açıklanmıştır.

İlgili konudaki mesajlar durmaktadır çünkü o mesajlarda herhangi bir kural ihlali bulunmuyor. Konunun kapatılmamasının sebebi de herhangi bir gelişme olmamasıdır.
Bu yazdın mı gerçekten? Cidden komiksiniz ya, ne diyeyim.

Bir de diyorsunuz ki "Rapor atın."; konuyu onaylayan ve hala inatla sorun olmadığını savunan kişiler bütünü, sanki raporu görünce işleme alacakmış gibi. Almıyorsunuz da zaten, örneklerini her gün sıklıkla görüyoruz. Ama iş ceza atmaya geldi mi de birbirinizle yarışırsınız.

Neyse, "Dediğim dedik, çaldığım düdük!" kafasıyla devam edin siz sayın moderasyon ekibi. Daha söyleyebileceğim bir şey yok size karşı.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı