Korsan oyunlar Türkiye'de yasal mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O adamlar burada satış yapıyorsa asgari ücretin bilmem kaçta kaçını oyuna istemeyecek o zaman. Ben gücüm yettiğince oyun alırım astronomik fiyatlı oyunları ise almam. Herhalde çalışmıyorsun para kazanmanın zorluğunu yaşamamışsın.
Kendi paramı, kendim kazanıyorum merak etme. Ben de yazılım sektöründe çalıştığım için çok iyi bir şekilde biliyorum ki o adam emeğinin karşılığını alamadığı sürece o ürünü satmaz. Adam gidip bir oyunu 50TL yapsa 5Euro geliyor şirkete. Koskoca şirket 5Euro 5Euro ala ala geçinemez. Şirketlerin çalışma prensibini bilseydin anlardın demek istediğimi. Senin ekonomik durumun adamın emeğinin fiyatını değiştirmez.
Oyunlar lüks tüketim mi ? O mücevherden vergi almayıp oyundan vergi alanların suçu.
O zaman oyun yapımcılarının o fiyata satmasına bir şey diyemezsin. O fiyatta olmasını sağlayanlara diyeceksin. Anladın sen o kişileri.
 
Kesinlikle yasal değil. Buna rağmen korsan içeriklerin çok sıkı denetlendiği bir ülke değiliz açıkçası. Örneğin Almanya´da korsan içerik indirdiğin tespit edilirse evine hemen ihtar yolluyorlar. Israr edersen internetini kesebiliyorlar ve hatta dava açabiliyorlar.
 
Satılmayan oyunlar rahatlıkla korsan oynayabilirsiniz. Şahse ben satılmayan ve çok aşırı pahalı oyunları korsan oynuyorum.
 
Oyunlar lüks tüketim mi ? O mücevherden vergi almayıp oyundan vergi alanların suçu.
Evet işte, suç vergilerin suçu oyun yapımcılarının değil. Bir kişi iki kişi farketmez belki ama böyle ülke dolusu insan pahalı diye korsan indirince oyun yapımcıları batıyor yeni oyun da gelmiyor. Türkiye'de korsan oranı bayağı yüksek, Türkçe dil seçeneği bile yapmıyorlar artık.
 
@Benneyimki yasal değil, ancak denetimi yok. Zaten olamazda kullanıcılar dünyanın her yerinde korsan, içerik kullanabiliyor. Kısaca kimse hesap sormaz ama korsan kullanmak doğru değil.
 
Sanki ben emeğimin karşılığını alıyorum da onların emeği karşılıksız kalmasın diye 1 hafta çalışıp kazandığım parayı oyuna gömeceğim. Avrupalı aynı oyuna 2 saat çalışıp erişiyorsa burada sorun var demektir. Ayrıca o sevdiğin yapımcılar günde 1 dolara çalıştırılan bangladeşli insanların üretip markaların 60 dolara sattığı tişörtü giyerken pek emek düşünmüyordur.
 
@Empty1 hala anlamıyorsun. Senin 1 hafta çalışmanın, Avrupalı birisinin 2 saat çalışmasına eşit olmasının sebebi oyun yapımcıları değil. Ülkeyi yönetenlere gidip diyeceksin bunları, adamlar kendi işine bakıyorlar. Senin ekonomin kötü diye oyundan dolayı zarar etmek kimse istemez.
 
@Empty1 Bangladeş'li insanların tişört fabrikalarında günde 1 dolara çalışmasıyla oyun firmalarının ne alakası var anlamadım. Çözmeye çalışıyorum arkadaşlarla beyin fırtınası yapıyoruz şu anda.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı