Korsan oyunlar Türkiye'de yasal mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Empty1 hala anlamıyorsun. Senin 1 hafta çalışmanın, Avrupalı birisinin 2 saat çalışmasına eşit olmasının sebebi oyun yapımcıları değil. Ülkeyi yönetenlere gidip diyeceksin bunları, adamlar kendi işine bakıyorlar. Senin ekonomin kötü diye oyundan dolayı zarar etmek kimse istemez.
Adamlar zaten sattığı kadar satıyor daha ne zararı edecek?
 
Sanki ben emeğimin karşılığını alıyorum da onların emeği karşılıksız kalmasın diye 1 hafta çalışıp kazandığım parayı oyuna gömeceğim. Avrupa'lı aynı oyuna 2 saat çalışıp erişiyorsa burada sorun var demektir. Ayrıca o sevdiğin yapımcılar günde 1 dolara çalıştırılan Bangladeş'li insanların üretip markaların 60 dolara sattığı tişörtü giyerken pek emek düşünmüyordur.

Hocam, senin sorunun hala ülkenden kaynaklı. Senin emeğinin karşılığını alamaman, oyunun senin 1 haftalık maaşına eşit olması falan tamamen ülke ekonomisi kaynaklı. Tamam sende haklısın evet ekonomi acımasız bizde insan gibi rahat rahat borca girmeden oyunumuzu oynamak istiyoruz ama sanalda olması işin hırsızlık olduğu gerçeğini değiştirmez.
 
Olması gerekende basit yerel fiyatlandırma, burada satmak istiyorsan 60 euro değil 10 euro yiyeceksin Steam'in önerdiği fiyattan satan satıcıların oyunları gayet uygun. Gidip 50 liralık 100 liralık oyunları korsan indirin diyen yok 300-400 hatta 600 liralara ulaşan gereksiz fiyatlandırmalar var. Bende biliyorum oyun yapımcılarının suçu olmadığını fakat dünyada genel bir gelir adaletsizliği var zaten, bunu o ülkedeki emeğinin karşılığına göre belirlemektir etik olan. Etik etik deyip duruyorsun etik budur.
 
Konu bir çok yönden tartışmaya çok fazlasıyla açık, korsan içeriğin elbette savunulabilir bir tarafı yok fakat oyunları alacak parası olmayan çok fazla insan var. Gamepass sisteminden yararlanabilir diyenleriniz olursa da gamepass sistemleri de oyun ücretlerinin bulunduğu seviyelerde geziniyor, kısacası oyuna parası yetmeyen insanın gamepass sitemine de parası yetmeyecektir. Dolayısıyla bunları yaşayan bir insan crack oyun indirip yoluna bakar, burada suçlu olan ne oyun firmaları ne de Gamepass hizmetleridir, suçlu olanı zaten herkes biliyor.
 
@Empty1 Bangladeş'li insanların tişört fabrikalarında günde 1 dolara çalışmasıyla oyun firmalarının ne alakası var anlamadım. Çözmeye çalışıyorum arkadaşlarla beyin fırtınası yapıyoruz şu anda.
Avrupalı Amerikalı oyun geliştiricileri emeği çok düşünüyormuş, o yüzden giydikleri aldıkları şeyleri üreten insanlar sefalet içinde yaşıyor. Çok fırtına yapma sen darboğaz yapmış gibi.
 
Onla bunu karşılaştırman çok komiğime gitti.
Ya şimdi ekmek çalan adamla karşılaştıramam tabii, oyun hayatta kalmak için gerekli değil sonuçta bir çeşit lüks, mücevhere daha yakın hissettim (çalıp satma olarak yazmadım yani adam takmak için çalıyor manasında) (bu arada bilgisayar oyunların lüks olduğunu savunmuyorum yanlış anlaşılmasın, bu kadar basit bir zevkin bile bu kadar zor elde edilmesi kesinlikle çok acı bir durum ama olmasa da yaşarsın anlamında lüks dedim yani)
 
Avrupalı Amerikalı oyun geliştiricileri emeği çok düşünüyormuş, o yüzden giydikleri aldıkları şeyleri üreten insanlar sefalet içinde yaşıyor. Çok fırtına yapma sen darboğaz yapmış gibi.
Oyun yapımcıların fiyatlandırmasıyla, dünyadaki işçilerin çalışma koşulları ne alaka? Git gide saçmalıyorsun. Neyse yeterince açıkladım zaten daha da uzatmaya gerek yok.
 
Saçmalayan sensin etik etik diye geziyorsun burada sana etik nedir söyledim. O insanlar senin kadar emeği düşünmüyordur, herkesin bir şekilde emeği yeniyor zaten oyunlardan zarar da etmiyorlar gücü olan alır alamayan korsan kullanır. Bir haftalık emek harcayıp alınan, yan tarafta 2 saatte alınması etikmiş. Burada 60 liraya oyunu satarlar ve korsan indirmek yasal mı diye sorarlar sende söylersin adamlar emek vermiş sende al diye. Fakat sanki bu insanlar kimseyi sömürmüyormuş gibi onları savunuyorsun. Eşitlik ve adalet yok dediklerinde.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı